Hello!
Az APEH honlapjan nem talaltam nyomat a 715-os adonemnek, ezert ez uton szeretnek valaszt kapni a kerdesemre.
Koszonom!
Hello!
Az APEH honlapjan nem talaltam nyomat a 715-os adonemnek, ezert ez uton szeretnek valaszt kapni a kerdesemre.
Koszonom!
Ami egy kicsit is hasonlít erre, az esetleg a 07152-es bevallás: "Éves bevallás a fogyasztói árkiegészítésről szolgáltatáscsoportonként a 2007. évben éves összesítő bevallás benyújtására kötelezett adózók részére". Valamikor xx15-ös lehetett, azért gondoltam, hogy esetleg ez mond valamit. Hmm?
Kaptam egy fizetesi felszolitast, miszerint 715-os adonemen x osszegu tartozasom van, amit haladektalanul fizessek be az APEH Nyugat -dunantuli Regionalis Igazgatosag 1oo4900601601192 szamu leteti szamlajara.A szemelyes ugyintezes kicsit nehezkes, mert Amerikaban vagyok jelenleg
Most akkor milyen jogcimen van tartozasom? (Talan fel kellene hivnom oket)
Lazar
Ez érdekes eset, mi is az APEH honlápjáról nézzük az adónem kódokat és ott nem található. Biztos, hogy a hivatkozott szám adónem kódra utal? Milyen kapcsolatban vagy, illetve voltál az adóhitallal, hátha ez segitene értelmezni a felszólitást. A bankszámlát nézve ez sem APEH számra utal. Annyit már sikerült találnom, hogy ez is a Magyar Államkincstárra utaló bankszámlaszám, vagyis az első nyolc számjegy, ami
bármi is lehet, bírság, peres ügyekkel kapcsolatos, hatósági ügyekkel kapcsolatos stb. Mindenféleképpen fel kell hívni, hogy tisztázd.
Ha a megadott számlaszám tényleg az Államkincstáré, akkor a MÁK-nál a 715-ös kód a "715 OMMF-nek átadott pénzeszköz" a 36/1999. PM rendelet alapján, OMMF= Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség
Forrás: http://www.allamkincstar.gov.hu/file/ugyfelkapcs/szamlaszamokktk/akt_ktk_kodok.doc
Ez mond neked valamit?
Ez tényleg az Államkincstárnál vezetett szám, akkor ez is olyan bírság amely adók módjára behajtható, valószinü az OMMF átadta az APEH-nek az ügyet.
Kerdesem lezarasakent csak ennyit a vallalkozasomrol:nagyon "light", ket eve kulfoldi foallas mellett csinalom, foleg a korabbi foallasu vallakozasom fuggo uzleti ugyeinek lezarasa a "fo profilom".Az elmult ket evben 3 szamlat irtam osszesen, az APEH tol kapott folyoszamla kivonataimon mindig tulfizates volt kimutatva, szoval nem ertem... Van Magyarorszagon meghatalmazott konyvelom is, akinek lenne lehetosege idonkent utana nezni a dolgaimnak...(nem konnyu valaki mast talalni helyette innet a tavolbol)
Az OMMF-el eddig nem volt semmi dolgom.
Elkepzelheto, hogy nem fizetek valamit a Nyugdijfolyosito Igazgatosagnak miota mellekfoglalkozasu vagyok?
Nagyon koszonom mindenkinek a valaszat es elnezest az ekezet nelkuli betukert!
Lazar
Hi!
Telefonos kutatasom eredmenye azok kedveert, akik esetleg szinten talalkoznak a 715-os adonem(?)-el: Mulasztasi birsag bevallasi kotelezettseg nem teljesiteseert (NYENYI). Kiszabhato birsag 10000-100000 Ft elso alkalommal. 40000 Ft- om banta, hogy a konyvelom nem vegezte el a munkajat...
Lazar
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég