Kérem szépen segítsetek: nyugdíjba készül egy volt alkalmazottunk, kérik tőle a "mil" lapot... Ez melyik lap? Gondolom nem a nyenyi... Köszönöm!
Kérem szépen segítsetek: nyugdíjba készül egy volt alkalmazottunk, kérik tőle a "mil" lapot... Ez melyik lap? Gondolom nem a nyenyi... Köszönöm!
Szia! Ez az ún. "Igazolás a munkaviszony megszüntetéséről", ezen szerepelnek az esetleges tartozásai a munkavállalónak.
ADATLAP
A bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről
MUNKÁLTATÓ NEVE:
Címe:
Adószáma:
A DOLGOZÓ NEVE:
Sz.hely,idő:
Anyja neve:
T A J sz.:
Lakcíme:
A munkavállalót bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettség nem terheli.
Felhívjuk figyelmét az 1991. IV.törvény 38.par. (1) bekezdésére, amely visszafizetési és megtérítési kötelezettségével kapcsolatban a munkáltatók felelősségét rögzíti. E szerint „ A munkaadó és egyéb szerv köteles megtéríteni a jogalap nélkül kifizetett ellátást, ha az ellátás jogalap nélküli kifizetése, mulasztásának vagy a valóságtól eltérő adatszolgáltatásnak következménye és az ellátást a 37. par.
Alapján visszakövetelni nem lehet”
…......., 201...... ….............................................
munkáltató
Munkavállalói Igazoló Lap, a többi stimmel.
Vagy ezzel a tartalommal:
ADATLAP
A bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről
MUNKÁLTATÓ NEVE:
Címe:
A DOLGOZÓ NEVE:
Sz.hely,idő:
Anyja neve:
Összes Tartási kötelezettség: 0, azaz nulla db
határozatszám:
A megítélt teljes összeg:
Havi minimum összeg :
Százalékérték :
Fizetési hátralék össege:
Kedvezményezett neve:
Címe:
Bankszámlaszáma: - -
határozatszám:
Havi minimum összeg :
Százalékérték :
Kedvezményezett neve:
Címe:
határozatszám:
Havi minimum összeg :
Százalékérték :
Kedvezményezett neve:
Címe:
…..., 201.................. ….............................................
munkáltató
Szia!
Régen a munkakönyv használatakor volt az un:MIL lap.Erre fel lehetett írni a dolgozó egyéb tartozásait is(pl:mruha,stb),de
Most csak a Garbo50 által feltett ADAT-lapok vmelyikét töltjük ki,és erre is csak
a bírósági végzéssel megítélt(ismert) tartozását lehet feltüntetni.
Ha nincs tartozása akkor is rá szoktam írni az alábbi szöveget:
"Tartozásáról nem tudunk".
||A cég példányát a dolgozóval aláíratom.
Üdv:))Icus
Szia Icus! szerintem nem elegendő az említett Adat-lapok "valamelyikét kitölteni"..
Munkatörvénykönyvből:
98. § (1) A munkáltató a munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) a munkavállaló részére a (2) bekezdésben meghatározott tartalmú igazolást állít ki.
(2) Az igazolás tartalmazza:
a) munkavállaló személyi adatait (név, leánykori név, anyja neve, születési hely, év, hónap, nap);
b) a munkavállaló TAJ számát;
c) a munkáltatónál munkaviszonyban töltött idő tartamát;
d) a munkavállaló munkabéréből jogerős határozat vagy jogszabály alapján levonandó tartozást, illetve ennek jogosultját;
e) a munkavállaló által a munkaviszony megszűnésének évében igénybe vett betegszabadság időtartamát;
f) a munkavállaló 95. § (5) bekezdésében meghatározott, emelt összegű végkielégítésben való részesülését.
(3) A munkáltató köteles igazolni azt is, ha a munkavállaló munkabérét a (2) bekezdés d) pontjában meghatározott tartozás nem terheli.
(4) Az igazolásnak tartalmaznia kell a munkavállaló pénztártag által választott magánnyugdíjpénztár megnevezését, címét, pénzforgalmi számlaszámát. Ha a tagságra kötelezett pályakezdő munkavállaló nem választott pénztárat, ezt a tényt jelezni kell, és meg kell jelölni az illetékes területi pénztár megnevezését, címét.
---- Ha nyomtatvány bolti forgalomban lévő nyomtatványokat nézzük, akkor vanb egy külön nyomtatvány a Munkáltatói Igazolás a munkaviszony megszűnésekor (MIL-lap) és van az ADATLAP a bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről.. Én leszámoláskor mind kettőt kiállítom és a nyilván a többi, más jogszabály által előrt igazolásokat (adó, eü.,stb.)
Üdv.
Szia Melcsi!
Mivel már nincs 1992.07.01-től munkakönyvbe beírási lehetőség,ezért van a a munkaviszony időtartamának,egyéb adatainak stb.igazolása(Munkaviszony Igazoló Lap),amit nagyon jól leírtál és ezeket adjuk most,de
Nem tévesztendő össze a MIL -lappal,és annek az igazi szerepével
Erre szolgál most az Adatlap a bírósági végzéssel.......... ).
Ez már történelem:
Mint fentebb leírtam a MIL-lap szerepe a kilépő dolgozó tartozásainak felvezetésére szolgál(t).
Ez 1 külön lap volt(2 példányban kellett kitölteni) a munkakönyv mellett a kilépéskor,és ennek az első oldalán volt 1 kb. 3 cm-es bekeretezett rész,amit az új munkáltatónak a szaggatott vonalon le kellett választani erről a lapról,és a saját adataival,a dolgozó munkábalépésének az adataival kitöltve a mviszonyba lépés követően 8 napon belül köteles volt a régi munkáltatónak visszaküldeni (kivétel nélkül annak is akinek nem volt tartozása).
Üdv:))Icus
Szia! Véleményem szerint, mivel már a munkakönyves korszak idejétől jó pár év eltelt, és szerencsére az az idő elmúlt, hogy az előző munkáltató felé bármit vissza kelljen jelezni arról, hogy a tőle eljött dolgozó most hol dolgozik.. a korábbi MIL lap szerepét ez a bizonyos munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor igazolás tölti be az új munkáltató számára. A bírósági végzéssel megállapított kifejezetten tartási kötelezettségre vonatkozó Adatlap az nem igazán ezt a célt szolgálja, azon kívül, hogy én akkor is kitöltöm, ha a munkáltatói igazolás munkaviszony megszűnése nyomtatványban azt szerepeltetem, hogy jogerős határozat vagy jogszabály alapján levonandó tartozása nem áll fenn, továbbáa a munkavállaló munkabérét terhelő tartozás nincs, és egyébként a tartási kötelezettséges nyomtatványára is azt írom, hogy a tartási ... db szám 00.
Az a fajta MIL-lap, ami ezelőtt sok-sok évvel létezett, szerintem már nem létezik és semmilyen hatályos jogszabály sem írja elő azt a tartalmú igazolás adást. A MIL lap jó ideje másnéven: Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor.
Üdv.
Szia Melcsi!
Mint írtam a történelem, és a jelenlegi gyakorlat más.
Nem azért írtam le,a MIL lap történetét, hogy azt a régi nyomtatványt kell/ene kitölteni.
Szerintem nem jól olvastad, amit neked írtam,mert egyet értettem veled amit a jelenleg alkalmazott kitöltésekről írtál,de
Kérlek lásd az alábbi linkről kiemelt MIL-lap megjegyzést is:
http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/munkanelkuli-ellatasok_-allaskeresesi-tamogatasok/allaskeresesi-jaradek.html
· „Adatlap bírósági végzéssel megállapított tartási kötelezettségekről – MIL”
A feltett kérdésre szerintem a fenti idézet a válasz.
ÜdvJ)Icus
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 49 vendég