Adófórum

Adózási és számviteli információk

Rezsiköltség egyéninél

Egyéni vállalkozók

Rezsiköltség egyéninél

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. szept. 19, 2011 8:24 pm

Szia Szalardi!


 


Igen, valóban, régen nem "szóltak" érte, ha szinte hasraütésszerűen 20-30% arányban volt beállítva a lakás rezsi költsége. De manapság a "legyen ennyi" nagyon kevés ahoz, hogy nyugodtan aludj TE, vagy a megbízód.


 


Először is el kell gondolkodni azon, hogy az EV tevékenysége egyáltalán indokolja-e, hogy a lakás rezsi egyáltalán szóba jöhessen mint a váll.tev.érdekében felmerülő költség. Maga a tény, hogy az a székhelye, még kevés pl. akkor, ha a tényleges tevékenység külön üzlethelységben folyik. Otthol végezhető munkáknál, pl varrás, magánoktatás, könyvelés, bármely irodát igénylő tevékenység (ebbe sokmindent bele lehet szuszakolni) tervezés, szakértés, és stb.stb. már elfogadottabb.


 


Ha már fix, hogy valóban van egy kinevezett iroda, vagy az alagsorban, melléképületben egy műhely..(ez megint egy külön kérdéskör ..engedély, stb) akkor igen, elő kell venni a mérőszalagot, vagy a tervdokumentációkat, és megállapítani, hogy az a bizonyos helység milyen arányban van a ház egészéhez képest. Ezt lehet dokumentálni, lefűzni.


 


Egy heggesztőműhely vagy egy varroda esetén célszerű almérő vagy mellékmérő beiktatása is. Mostanában már nem, de régen még könyveltem energetikus szakember által megbontott számlákat, de ott is az almérő volt a kiindulási alap.


 


Nem lehet ugyanis felelőtlenüll gazdálkodni az ügyfél bírságokra szánt pénzével. Persze hallottam már olyanról, hogy az EV aláírásával vállalja az esetleges következményeit annak, hogy a rezsi márpedig ennyi vagy annyi %, és slussz, ő attól eltérni nem akar. Ergó tartja érte a hátát. Háááát nem tudom.... ez is megoldás, csak egy kicsit büdös.


 


Üdv: Edit

olahneedit
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Rezsiköltség egyéninél

HozzászólásSzerző: szalardi » szer. szept. 21, 2011 4:58 pm

Köszönöm a hozzászólásokat.

szalardi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 106 vendég

cron