Adófórum

Adózási és számviteli információk

tevékenység tartalma

Számlázás

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges-e egy szerződéssel alátámasztva a számlára szolgáltatásnak: vendéglátóipari szolgáltatást írni abban az esetben, ha egy cég munkavállót kölcsönöz ki egy vendéglátó ipari helyre? A tényleges szolgáltatás munkaerő-kölcsönzés, de az csak nyilvántartásba vétel után végezhető szolgáltatás.

Nagyon hálás lennék minden együttgondolkodásért, én ezt egyedül képtelen vagyok eldönteni.

Üdv. Kata

kovalkata

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd szept. 13, 2011 5:54 pm

Pontosabban én biztos nem számláznék ki ilyen szöveggel ilyen tevékenységet, de hát...

kovalkata

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: palmika » kedd szept. 13, 2011 6:17 pm

Kata, remélem még nem unsz, de ezzel is van egy kis gondom.

Vendéglátóipari tevékenység bejelentési kötelezetség mellett végezhető. Ha a kirendelt címre nincs bejelentve szerintem nem jó. Mi van a rendezvény lebonyolítással, nem lehet ráhúzni?

palmika

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. szept. 14, 2011 5:00 am

Szia! Minden ellen, és mellette szóló érvre szükségem van, úgyhogy nagyonis érdekelnek a fenntartások. Akikhez kirendelték a munkaerőt, az teljesen szabályosan nyilvántartásba vett, engedélyes vendéglátó egység. Tehát a kirendelt címen az rendben van. A kölcsönbeadó cégnek nincs szerintem ilyen engedélye, mert nekik más az alaptevékenységük.

kovalkata

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. szept. 14, 2011 7:50 am

Kata!

Az, hogy mit bír el a papír és mi a valóság tudod jól, hogy hogy működik. A kölcsönadott munkaerő ott van az üzletben, aláír, rendel, stb. végzi a rá bízott munkát. Ha belefut egy ellenőrzésbe, akkor lehet azon a számlán bármi - ha a valóság teljesen mást takar.

zspotorke

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. szept. 14, 2011 8:06 am

Én tudom. De a kedves jó ügyfél felfogni nem képes, mert makacsul ragaszkodik ahhoz, amit ő akar :-(((

kovalkata

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: palmika » szer. szept. 14, 2011 4:26 pm

Kata, írd le neki e-mailben, faxon, stb vagy vetesd át vele a tájékoztatást, hogy milyen következményekel jár amit csinál.

Az ügyfél rossz döntése nem a te  felelősséged, ha kellően tájékoztatva volt. Ismerem a rossz szájízt, hogy te tudtad, te montad és mégis hülyeséget csinál.

palmika

tevékenység tartalma

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. szept. 14, 2011 4:53 pm

Ilyenkor mondom mindig azt, hogy én bizony (s gondolom sokan egyet értenek) nem engednék vállalkozást indítani senkinek addig, amíg egy tanfolyamot el nem végez alapvető vállalkozási ismeretekből, ahol a felelősséget is bemutatják nekik.

Köszönöm a válaszokat.

Üdv. Kata

kovalkata

Vissza: Számlázás