Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új ügyvezető bejelentése

Adatszolgáltatás

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumtagaok!

Egyszemélyes kft-ben én vagyok az ügyvezető. szeptembertől viszont szülési szabadságra megyek, igy a férjem megbízási jogviszonyban fogja ellátni a képviseletet.

Hogyan kell bejelentsem a 11T180-as bejelentőlapon? Hol kell még a bejelentést megtenni, ill hogy velem kapcsolatban van e valami teendő, kijelentés stb? Nem fogok végezni semilyen tevékenységet, úgy gondolom nem kell hogy kijelentsem magam.

Előre is köszönöm, remélem világosan írtam, mert kicsit siettem

Szné Anett

Szabóné74

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: fied » szer. aug. 31, 2011 9:47 am

Szia! Attól mert te szülési szabadságra mégy, még nem kell másik ügyvezető. A csak ügyvezetés nem személyes közreműködés, így emiatt nincs mit bejelentenetek. Ha más az ügyvezető, azt a cégbíróságon is keresztül kell vinni, és utánna 201t változásbejelentő, 11t182 neked a törlésre és 11 t 180 ujonnan a férjednek. Csak személyes közremüdést nem csinálhatsz a cégben, de ügyvezethetsz. A Cég prosperál akkor elég a tevékenységre mást alkalmazni akármilyen jogviszonyban.

fied

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » szer. aug. 31, 2011 11:50 am

Köszi szépen, cégbiróság már folyamatban van. Személyes közreműködést is végzek én könyvelek ( bocsi hennek ellenére sötét a téma, de 1-2 ügyfelem van főállásom mellett), a férjem eddig megbizásba mérnöki tevékenységet látott el.Mérlegképese is van, igy most minden feladatot ő fog végezni. Én úgy tudtam egy banki aláirás is személyes közreműködésnek számit. 

Pedig elakartuk kerülni hogy ügyvezetőként bejelentsük, de hogy lehetett volna ezt megoldani hogy egyszerre 2 tevékenységet lásson el és mindenhol aláírhason ügyintézhessen helyettem? Bevallásokra bejelentettem volna mint megbizott könyvelő, és a mérnöki tevékenységre is külön? 

És a 180-anason ha ő a képviselő, akkor ő jelenti be hogy képviseli a céget, vagy a cég jelenti be az új képviselőt, itt komolyan elakadtam. 

Szabóné74

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: fied » szer. aug. 31, 2011 4:54 pm

Szia! Hát már kb három éve, hogy az ügyvezetés nem személyes közereműködés. Miért is? van egy fő tevékenysége, annak egy feorja és vegyes munkaköre ami egyetlen egy darab munkaköri leírással megoldható. Szerinted amikor én anno egy cégnél dolgoztam, titkárnő pénzügyes könyvelő ajánlatíró minőségügyes egyben voltam az hogy megoldható? A megoldás pedig egy alkalmazott, (mondjuk négyórában) és az alkalmazottnak (ez a férjed ebben az esetben) adott állandó meghatalmazások. A bankban az ír alá akit te ügyvezetőnként aláíró kartonra felvetetsz. Szerződésnél ott nem lehet eyedül kikerülni az ügyvezetőt, de az meg már rég nem személyes közreműködés.

És a bevallásoknál pedig nagykorú alkalmazott és pont.

fied

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » szer. aug. 31, 2011 10:10 pm

Köszönöm szépen nagyon sokat segítettél. 

Szabóné74

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Hanna1 » pén. szept. 02, 2011 7:18 am

A gyed-en lévő tag nem képviselheti a céget? Szerintem az sem személyes közreműködés.

Hiszen ügyvezetőt is be lehet jelenteni 180-on képviselőnek, és nem biztos hogy végez személyes közreműködést,

és díjazást sem kap érte.

Én nem adnám be a 182-es törlést, ill a férjedre a 180-ast.....

Ebben légyszi erősítsetek meg.  Köszi. Hanna

Hanna1

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » pén. szept. 02, 2011 8:44 am

Hanna1 köszönöm a hozzászólásodat, jó lenne ha valaki megerősítené, mert ezen gondolkodok napok óta, hogy akkor a bevallást beadhatom e, végülis csak a saját cégre, az ügyfelek mind a nevükün mennek. Szerencsére még nem adtam be semmit, férjem ügyvezetőnkénti bejelentését lefőújtuk, mivelhogy a szerződése ahol dolgozik eleve ellentmond annak h máshol ügyvezető legyen. Megbízási szerződést meg írunk neki a kft tevékenységére, csak azt nem tudom akkor bejelenteni be kell e ha a min. bér 30% a alatti dijazást állapítunk meg neki, és havonta 1108? és mondjuk ha csak decemberben fizetem ki neki egyösszegben? megállja a helyét? Vagy pénzbeli kifizetés nincs, csak pl üdülési csekk, vagy egyéb cafeteriás elem, adózva?

köszi 

Szabóné74

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Hanna1 » pén. szept. 02, 2011 8:51 am

Ha min. bér 30%-a alatti a díjazás nem kell bejelenteni a 1041-esen. A lényeg, hogy neki is meglegyen a végzettsége és a mérlegképes regisztrációja (különben nem könyvelhet csak e.v-ket) Ha jól vettem ki, hogy könyvelés a tevékenység. :-) Szerintem havonta ki kell venni a bért, hiszen havonta vallod be a 08-ason, ill havonta van munkája tehát célszerű a bért is havonta kifizetni. Pénzbeli kifizetésnek kell lenni, azon felül adható a többi.

H

Hanna1

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » pén. szept. 02, 2011 9:48 am

Köszönöm, mérlegképese van, de nem regisztrált, a saját kft-nket nem könyvelheti , 1,5 m körüli az éves árbevétel. egyerűsített éves beszámolóval?

Szabóné74

Új ügyvezető bejelentése

HozzászólásSzerző: Hanna1 » pén. szept. 02, 2011 9:52 am

Úgy tudom, hogy beszámolót nem készíthet. Hogy a saját ez alól kivétel lenne nem tudom.

Nincs olyan reg.könyvelő ismerősöd, akinek adhatnál megbízást májusban a bevallások elkészítésére.

H

Hanna1

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás