Szia Tepimail!
Én a feltöltő kártya esetén áfát nem vonok le, és 50%-ot számolok el ktg-ként. Több helyen érdeklődtem (APEH vezetőség), azt mondták, ez így korrekt. Az valóban természetbeni, ha az alkalmazott kapja. Próbáltam állásfoglalásokat is keresni, de nem találtam, mindegyik csak nagyjából érintette a témát. Biztosan Neked is volt már több ellenőrzésed, és tapasztaltad, hogy a jelenlegi jogszabályi előírások mellett (túl sok a leszabályozatlan terület, vagy az egymásnak ellentmondó jogszabály), valamilyen szinten az ellenőr hozzáállásán (kicsinyességén) is múlik a megállapítás. Az én esetemben minimális (pár ezer Ft-os) a telefonkiadás, így nem hiszem, hogy "szemet szúró" lenne. Úgy gondolom, ahol tetemes a telefonktg, ott nem is a feltöltőkártyát választják, mert sokkal jobban megéri egy testreszabott előfizetési csomagot választani. (Alkalmazott esetén meg pláne, mert nem ellenőrizhető)
Egyébként én úgy tudom, hogy nagyon drágán, de lehetőség van a feltöltős telefon esetén is a híváslista lekérésére.
Ismerem az általad idézett szja tv részletet: ... kivét a személyes munkavégzés címén elszámolt összeg... De ebből hol olvasod ki, hogy a feltöltő kártyás telefon ktg-e kivét? Mert a telefonktg-et a szja tv tételesen nevesíti a ktg-ek között, és nem írja le, hogy az vonalas, vagy mobil, vagy milyen előfizetési típus?
Picur