Kedves fórumozók!
A társas vállalkozásoknak kell ugye különadót fizetni ápr. 12.-ig?
Az EVA-soknak kell?
Sajnos nekem ez a különadó dec. 20 óta fehér folt. Kérlek segitsetek!
Kedves fórumozók!
A társas vállalkozásoknak kell ugye különadót fizetni ápr. 12.-ig?
Az EVA-soknak kell?
Sajnos nekem ez a különadó dec. 20 óta fehér folt. Kérlek segitsetek!
Sziasztok! Társas vállalkozásnak nem kell most április 12-ig különadó-előleget fizetni. A 2006-os adóévről szóló 2007. május 31-ig benyújtandó különadó-bevallásban kell a 2007. július 1-től 2008. június 30. közötti időszakra háromhavonta a különadó-előleget bevallani, a 2006. adóévi kötelezettség évesített összege alapján. Az adóelőleget 2007. október 20-ig, 2007. december 20-ig kell fizetni, ez utóbbival egyidejűleg kell teljesíteni a feltöltési kötelezettséget is. A következő adóelőleg-fizetési időpont 2008. április 20., illetve 2008. július 20.
Üdv. Mari
Sziasztok!
Én is úgy tudom mint Marcsi. Az összeg megállapítása különben sem volna lehetséges, csak egy mérleggel. Erre való kötelezettséget pedig még nem találtam sehol. A társasági adó előleget is bevallás alapján fizetünk és pl.: az előtársaság hasonló indok alapján nem fizet.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok!
Én az APEH oldal adózási határidőknél azt olvastam, hogy 12.-én az egyéni vállalkozóknak, a társaságoknak 20.-a a különadó előleg fizetési határideje.
Ez is egy olyan adófajta, amit előlegként kell fizetned, de a bevallást később kell beadnod.
Van pár adófajta ami így működik ( termékdíj, kulturális havonta kell fizetni, de éves, negyedéves bevallást kell adni ).
Én így értelmeztem.
Üdvözlet ildikó
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a gyors választ, de akoormostmég mindig nem tudom ..... Bevallás 05.31, ezután okt. 20- ezidáig ok.
De akkor mit ás mi alapján kell most fizetni áprilisban?
Szia Obidu!
A társas vállalkozásoknak most április 12-ig nem kell fizetni különadó-előleget. Amit fentebb írtam, az az Adókódex 301. oldalán található. Bevallás alapján - mint a társasági adóelőleget - fizetjük. Mint ahogy P. Zsuzsa is írta, mérleget kellene hozzá csinálni. Szerintem. Üdv. Mari
Akkor az apeh oldalon a határidőknél, mit jelöl a különadó fizetése 20.-ai határidővel, a társasági adó fizetésnél említi az előleget!
Rózsa!
Véleményem szerint az a különadó nem ez a különadó. A 0629/K nyomtatványnál is sokan megkeveredtek. a társasági adóval együtt szerepelt a különadó feltöltés bevallása, de az a különadó a hitelintézetek különadójára vonatkozott, a társasoknak ezt a különadót bevallani nem kellett, csak feltölteni. A tényleges összeg bevallására május 31-ig kerül sor. A hitelintézetek különadója nem újkeletű, arra már több bevallás és előlegbevallás is ment, szerintem a hitelintézetek különadó-előlegére vonatkozik az április 20-i határidő. Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 4 vendég