Adófórum

Adózási és számviteli információk

székhely változásának bejelentése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: haskak » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok Fórumozók!
Aki tudja, kérem segítsen megtalálni, hogy melyik változásbejelentőn adhatom be a cég székhelyváltozásáról az adatokat.
Köszi mindenkinek!
haskak

HozzászólásSzerző: validitas » pén. márc. 30, 2007 11:33 am

Ezt már nem változásbejelentőn kell beadni, a tár.szerz. módosításakor a Cégbíróság jelenti az APEH-nak.Az Art. írja.
validitas

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. márc. 30, 2007 11:36 am

Úgy van, ahogy validitas írja. A Cégbíróság az általa nyilvántartott adatokat továbbítja azonnal az Apehnak.

A céges változásbejelentő a 07202T. Azért érdemes végiglapoznod, hogy miket kell ezen bejelenteni, hogy hátha van olyasmi, amit a Cb. nem jelentett be, pl. áfakör, főtevékenységen kívüli tevékenységek. Üdv, VA.

aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: erdoapolas » szomb. márc. 31, 2007 4:06 am

Ahol a székhelyed , ott a helyi önkormányzathoz is be kell jelenteni az iparüzési  adóbevallás miatt.
erdoapolas

HozzászólásSzerző: garbo50 » szomb. márc. 31, 2007 6:56 am

Szia !

3.29-én jelent meg az APEH honlapon az adóhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai, elég komoly szankciókat helyez kilátásba, amennyiben valamit elmulaszt a páciens. Érdemes áttanulmányozni.

Szerintem is a 07202T szolgál a változásbejelentésére, mint ahogy Anikó írta.

Üdv. 

garbo50

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. márc. 31, 2007 11:34 am

Persze, hogy a 07202T szolgál a változásbejelentésre, de a székhelyet - amiről a kérdés szólt - a Cégbíróság jelenti az APEH-nak. Az Art-ban (Adózás rendjéről szóló tv.) van leírva, hogy mi az, amit az adózónak kell jelentenie, és mit továbbít a Cégbíróság,v agy ev. esetében az önkorm.

Böbe

validitas

HozzászólásSzerző: Sziszkó » pén. nov. 02, 2007 8:30 pm

Most  kapcsolódok be, mert most merült fel egy olyan kérdésem, amire eddig nem is gondoltam, hogy nem egyértelmű: a cégem 05.30-i taggyűlési jegyzőkönyvben döntött a székhely módosításáról és 09.27-én jegyezték be. Én úgy gondoltam, hogy az önkormányzathoz 09.27-vel jelentkezünk be és innen indul az iparűzési adókötelezettség. A napokban viszont megkaptam a APEH értesítőjét, miszerint a cég székhelye és az adószáma 05.30-i hatállyal változott meg. Most akkor???

Ha valaki tud pontosat, azt megköszönném!

Üdv: Sziszkó

Sziszkó

HozzászólásSzerző: Sziszkó » pén. nov. 02, 2007 8:34 pm

És még annyit szeretnék a fentiekhez hozzátenni - kicsit ugyan megkésve, de talán nem haszontalanul, hogy a székhely vátlozás miatt ugyan tényleg nem kell a 07202T-t beadni, viszont a levelezési cím áltozása, iratőrzési hely változása miatt viszont igen, amennyiben ez szükséges.

Sziszkó

Sziszkó

HozzászólásSzerző: zsazsa65 » pén. nov. 02, 2007 9:05 pm

Már levelezési címet sem kell az APEH felé jelenteni, nem is találsz olyan nyomtatványt amelyiken ezt megtehetnéd.A székhelyváltozást pedig tényleg nem kell jelenteni, ezt a Cégbiróság teszi meg az APEH felé.
zsazsa65

HozzászólásSzerző: replia » hétf. aug. 25, 2008 12:14 pm

Kedves Zsazsa!

Pont ebben a témában kutakodtam a neten, mikor rátaláltam leveledre. Levelezési cím változása kapcsán kerestem nyomtatványt, amit be tudok adni, de nem találtam. Meg tudod mondani, hogy ez le van írva valamilyen "hivatalos" helyen is? Bár az érdekelne, hogy akkor a levelet adott esetben egyszerűen elküldik a székhely címére? És ha eseteg otthon vagy jobban a változásbejelentőkben: a képviselő ill. a tulajdonos címváltozását be kell jelenteni? Én azt gondoltam, hogy nem, hiszen már össze van kötve a rendszer és a magánszemély adatváltozása látszik a cégnél is, de most néztem a 08T201 8.pótlapját, ahol úgy tűnik, van helye a képviselő címének is....mellesleg a B02-es lapnál, vagyis max. 2 főig nincs....vagy rosszul értelemezem. Köszi előre is, ha van ehhez infód!

Üdv,Lia 

replia

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás