Szia Ági!
Csak azt a részét tudom megerősíteni, hogy annak kell, aki év közben nyugdíjba megy. Azoknak továbbra is le kell adni az éves nyenyit. De arra, hogy mindenkinek mindenről kell-e, hát az nagyon úgy tűnik, hogy nem.
Üdv. Kata
Szia Ági!
Csak azt a részét tudom megerősíteni, hogy annak kell, aki év közben nyugdíjba megy. Azoknak továbbra is le kell adni az éves nyenyit. De arra, hogy mindenkinek mindenről kell-e, hát az nagyon úgy tűnik, hogy nem.
Üdv. Kata
Ági, amit meg Futó Gábor előadásán hallottál, az még biztos akkor volt, mikor úgy tűnt, hogy mégsem törlik el a nyenyit egészen 2012-ig.
Tqalán ez valamire jó lesz.
Tny. 97. §
(1) A nyugdíj-biztosítási igazgatási szerv felhívására a nyugdíj-biztosítási feladatok ellátásához szükséges adatokat tíz munkanapon belül kell közölni.
(2) A nyugdíj-jogosultsághoz, illetőleg a nyugdíj-megállapításhoz szükséges,
a Tbj. 46. §-nak (2) bekezdésében meghatározott adatokat
a) a foglalkoztató, a foglalkoztatónak nem minősülő egyéni vállalkozó, a mezőgazdasági őstermelő és a Tbj. 56/A §-ban meghatározott, Magyarországon be nem jegyzett foglalkoztató képviselője vagy a foglalkoztató képviseletében eljáró foglalkoztatott a tárgyévet követő év április 30-ig,
b) a Tbj. 5. § (3) bekezdése szerinti biztosított és a Tbj. 26 § (7) bekezdése szerinti felszolgáló [az a)–b) pontban foglaltak a továbbiakban együtt: nyilvántartásra kötelezett] a tárgyévet követő év augusztus 31-ig
évenkénti rendszerességgel köteles a nyugdíj-biztosítási igazgatási szerv részére közölni. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a nyilvántartásra kötelezett megbízása alapján – az Art. 7. §-a (1)–(2) és (6) bekezdésének alkalmazásával – meghatalmazottja, illetve képviselője is teljesítheti.
Az adatszolgáltatást utolsó alkalommal 2009-re vonatkozóan – 2010. április 30-áig, illetőleg augusztus 31-ig – kell teljesíteni.
De eszerint és minden más szerint mégsem szűnik meg, mert a nyugdíjazáskor az ONYF felszólítására 10 napon belül egy soron kívülit be kell küldeni.
Györgyi
Mikor mentem hozzá, telefonon mondta, hogy minden kivánságom teljesíti.
Mondtam : Oké, legyen kaja, pia,nő.
Volt is jó kaja, jó pia. De nő helyett az egész lakást kitapétázta Playboy-ból kivágott képekkel.
Így amikor legközelebb ő jött ide hozzám, sör helyett csak söralátétet kapott....
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég