Adófórum

Adózási és számviteli információk

körny.véd.termékdíj nyomtatvány letöltés

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: ET1976 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a kv.termékdíj bevalláshoz szeretném letölteni a KT08 nyomtatványt, de nem tudom. Most telepítettem az Abev 2006, Abev Update 2006 és ÁNYK programot. Ha a vám honlapján letöltöm, akkor nálam a letöltéseknél jelenik meg értelemszerűen.Ha az Abev2006-ot megnyitom, azt az üzenetet írja ki, hogy nincs benne nyomtatvány file, jelenleg használhatatlan a program, telepítsem a nyomtatványokat. De hogyan? Mi a pontos menete annak, hogy a letöltésekből a nyomt.kitöltő porgramba kerüljön a nyomtatvány?

előre is köszönöm a segítséget! /1 napja ülök ezen a problémán!!!!/

ET1976

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. jan. 05, 2011 2:16 pm

Szia!

Miért kell neked a KT08 nyomtatvány? Ha 2010-re vallasz, akkor a KT10Bev-re van szükséged.

De csak akkor küldhetsz bevallást, ha már regisztráltál (bejelentkeztél) a vámosokhoz (van VPID számod, és előtte a GS1-nél is be kell jelentkezni, ahol GLN számot adnak, ennek birtokában kaphatsz VPID-et.

A KT10Bev-et az ÁNYK-ba tölti.

A következőképpen nyithatod meg:

ÁNYK megnyitása

Adatok

Új nyomtatvány-> itt a szűrési feltételeknél a Szervezetek fület lenyitod, és a VPOP-t kiválasztod.

üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: ET1976 » csüt. jan. 06, 2011 7:31 am

Kedves Nelly!

Köszi a választ. Azért kell a KT08 nyomtatvány /is/, mert az elődöm elfelejtett bevallást leadni mióta a cég működik. Úgyhogy a mai napig le kell adnom a bevallásokat visszamenőlegesen.

A regisztráció, VPID és GLN számok rendben vannak. 

A baj továbbra is az, hogy ha a Szervezetek fület lenyitom akkor "nincs feltétel". Hogyan tudok belevarázsolni bármit is?

Üdv, Ildi

ET1976

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » csüt. jan. 06, 2011 8:17 am

Szia Ildi!

Így már értem!

Néztem a vam.hu oldalán a KT08-at. Egyszerűen nem értem, miért nem indul el a telepítés. Kibontogattam, de lövésem sincs mit lehet vele kezdeni.

Látom itt van Garbo, talán ő tud ezen segíteni.

Ne haragudj, itt megállt a tudományom!

üdv:Nelly  

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: ET1976 » pén. jan. 07, 2011 11:05 am

Szia Nelly!

Megoldottam a problémát. Az ÁNYK-ban van egy olyan pont, hogy Szervíz, azon belül telepítés. Na, itt sikerült bevarázsolnom a nyomtatványt. De arra nem jöttem rá még mindig, hogy a Szervezet fülben hogy lesz valaha is valami.

azért köszönöm a segítséget.

Üdv, Ildi

ET1976

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. jan. 07, 2011 11:55 am

Sziasztok!
Ezt a kérdést tegnap meg sem nyitottam, a termékdíj nekem amúgy is kínai- és én nem tudok kínaiul.
A szervezetek akkor lesznek szerintem láthatóak, ha a honlapról töltöd fel először a nyomtatványt, így ha a KT08 nem lehetséges, próbáld a KT10Bev-el.
Ez persze csak akkor igaz, ha nem a gépre mented először és úgy telepíted ( az okmányirodaival ilyen gubanc is van), hanem ott is a megnyitással egyből telepíti a helyére.
garbo50

HozzászólásSzerző: Szjuli » kedd jan. 18, 2011 11:02 pm

A kT08-t régen csak az ABEV 2006-ban lehetett használni. Most januárban kijött egy Javas változat is. Gondolom nem mindegy, hogy melyik nyomtatvány akarod telepíteni és melyik programmal akarod nézni.

Azaz, nem lehet, hogy az Abev 2006-os változatot akarod mindenáron a Javasban látni, vagy fordítva? 

Szjuli

Vissza: Elektronikus bevallás