Adófórum

Adózási és számviteli információk

Gázolja jövedéki adó visszatérítés

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: szedlacsek » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Jövő évtől állítólag a fuvarozók a 7,5 t feletti tgk-ra tankolt gázolaj jövedéki adójából 6,50 Ft-ot literenként visszaigényelhetnek az APEH-től.

Állítólag ehhez előzetesen be kell jelentkezniük. Tudtok erről valamit? Meddig és milyen nyomtatványon lehet?

szedlacsek

HozzászólásSzerző: hvanna » pén. dec. 10, 2010 4:36 pm

Szia !

A jv. törvény-t módositották.. a 2010 évi C XXIII adó és járuléktörvényben. A VPOP oldalon semmiféle tájékoztatást nem találtam a bejelentkezéssel és visszaigénylés módjával kapcsolatban.  Előfordulhat hogy az mg-i gépek estében alkalmazandót lehet használni a bejelentkezésre?

Azt gondolom meg kell kérdezni irásban ( az megmarad, a többi elszáll)  hogyan történjen a bejelentkezés. ugyanis a   30 nap.. előtti idő ketyeg.

Eddig nem mozdult rá senki, a Magyar Közuti Fuvarozók Egyesület oldlaon sem találtam semmi táj-t  pedig  őket érinti a változás..

KT10-BEJKE (ZIP)
KT10-BEJKE (JAR)
Verzió 1.0
2010.01.13.
Környezetvédelmi termékdíj bejelentés/kérelem 2010.

http://www.vam.hu/enyomtatvany/index.html#2

57/C. § (1) A beszerzéskor megfizetett adóból

a) az üzemanyagtöltő-állomáson forgalmi rendszámra szóló üzemanyagkártyával megvásárolt,

b) a (2) bekezdés szerinti adó-visszaigénylésre jogosult magyarországi telephelyén üzemanyag-tárolásra rendszeresített - a tankolt mennyiséget rendszámonként, valamint a tankoló jármű kilométeróra állását rögzítő - üzemanyag-tankoló automatával ellátott üzemanyagtartályból elektronikus mérőeszközön keresztül betöltött

kereskedelmi gázolaj után literenként 6,50 Ft visszaigényelhető.

(2) Az (1) bekezdés szerinti adó-visszaigénylésre - figyelemmel a (3) bekezdés rendelkezésére is - a 7. § 51. pontjában meghatározott gépjármű vagy nyerges járműszerelvény (a továbbiakban együtt: kereskedelmi jármű) vámhatóság által e célból nyilvántartásba vett üzembentartója, illetve - bérelt kereskedelmi jármű esetében - bérbe vevője jogosult. A jogosult a nyilvántartásba vétel iráni kérelmet az adóvisszaigénylési jogosultság első ízben történő érvényesítése előtt legalább 30 nappal köteles benyújtani a vámhatósághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a jogosult adószámát, valamint képviselője természetes személyazonosító adatait, személyazonosításra alkalmas okmányának számát. A jogosult a vámhatóság által nyilvántartásba vett adatok változását haladéktalanul köteles a vámhatósághoz bejelenteni.

üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. dec. 10, 2010 4:44 pm

Köszi. Közben én is megtaláltam. De szerintem még van idő, mivel először 2011. április 20-án lehet igénylést benyújtani. Azaz akkor tudod először érvényesíten a jogosultságot, tehát elég ha március 19-ig bejelentkezel..

Szerintem a VPOP-nál most van ennél fontosabb dolguk is... ---> NAV

szedlacsek

HozzászólásSzerző: kivancsi0308 » pén. dec. 31, 2010 8:22 am

Nm érsz rá addig. 2011.02.15-ig mindenkinek regisztráltatnia kell magát a VPOP-ná.

http://www.vam.gov.hu/loadBinaryContent.do?binaryId=33541 ezt ajánlom mindenki figyelmébe.

kivancsi0308

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. dec. 31, 2010 8:34 am

Köszi!
szedlacsek

Vissza: Elektronikus bevallás