Kedves Fórumozók!
Az alábbi problémakörrel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
Eddig nappali tagozatos egyetemi hallgató voltam, pár napja lediplomáztam. Ez a jelenlegi munkaviszonyomat is érinti, de nem tudom eldönteni, melyik alternatíva jobb nekem.
Eddig alkalmazotti munkaviszonyban dolgoztam egy cégnél, emellett diákként az egyik iskolaszövetkezetnek. Mivel lediplomáztam, diákként már nem dolgozhatom tovább, de lenne lehetőség, hogy mindkét munkahelyem megtartsam. Mindkét munkáltató jobban szeretné, ha a munkákat kiszámláznám, ehhez viszont vagy egyéni vállalkozónak kellene lennem, vagy céget kellene alapítanom.
Mindkét munkáltató jobban örülne, ha nem alkalmazotti munkaviszonyban dolgoznék nekik, ugyanakkor az sem jelent nekik problémát, ha ebben a formában dolgoznék tovább.
Kérdés, hogy érdemes-e gondolkodnom cégalapításban (Kft vagy Bt), vagy elég lenne kiváltanom a vállalkozóit, esetleg egyikbe se gondolkodjak, az alkalmazotti munkaviszonnyal járok jobban? Mindkét munkáltató kompromisszumra képes, de sajnos nem látom az alternatívák közti (anyagi) különbséget.
Remélem ennyi információ alapján kaphatok tanácsot arra vonatkozólag, hogy melyik lehetőséget érdemes megfontolnom?
Köszönettel,
Actival