Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megjött a Jézuska! - MEGSZŰNIK A NYENYI!!!

TAO

HozzászólásSzerző: Zskovács » hétf. dec. 27, 2010 6:49 pm

Szia Évi!

Valóban újra kell számolni a ledolgozott időt, a tv. részletesen leírja, mi számít bele a 40 évbe.

A "normál" szolgálati idő, ami a nyugdíjtörvényben szerepel, a nyugdíjösszeg megállapításánál játszik majd szerepet, de a jogosultságot a 40 évhez mindenképpen meg kell előtte kérni a NYUFIG-tól, én ezt tenném.

NYENYI-t, mert erről van szó most, nyugdíjbavonuláskor mindenféle képen le kell adni, hiába szünt meg az "általános" éves adatszolgáltatás. Ez eddig is így volt, ezután is így lesz, 2011-ben még biztos.

Nem elég a kilépő papíron szereplő járulékfizetés, mint igazolás.

Zsuzsa

Zskovács

HozzászólásSzerző: gariv » szer. dec. 29, 2010 8:17 am

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Letöltöttem az ONYF honlapjáról a 2010-es NYENYIT. azt kitöltöttem, kinyomtattam. Ezt elég, ha nyomtatott formában odaadom a munkavállalónak./Ez olyan mint a NYENYI lap azokkal az adatokkal/ A végére tettem egy bélyegzőt és aláírtam. Igy szerintetek elég? 

Az emberke nem volt munkanélküli, de táppénzen biztos volt ez idő alatt. Van erre a 40 éves szolgálati idő összeszámításra  egy másik nyomtatvány? Vagy ha a munkavállaló bemegy ezt ott már ő is ki tudja tölteni? 

Évi

gariv

Előző

Vissza: TAO