Adófórum

Adózási és számviteli információk

megtévesztés?

Számlázás

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: beckari » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek az alábbi ügyben. Megkereste cégünket telefonon a Premium Line Kft irodaszereket kinált, kedvezményes áron. Vásároltam is tőlük, rendesen lezajlott az egész.Eltelt 2 hét és újra hívtak. Felkínáltak egy újabb kis csomagot, mivel nem akartam túl nagy értéken vásárolni, láttam a termékek eredeti árait előző számlájukból rákérdeztem a szla bruttó összegére, melyben 9.900 Ft-ot mondtak.Rábólintva elfogadtam. Írásban semmit nem küldtek és nem is írtam alá. Másnap meg jött a csomag, melyet  férjem vett át (hivatkozva, hogy én rendeltem (ami igaz is)2010.11.26-án.Nem lett a csomag kibontva, mert a fuvarlevélen olvashatatlan volt a tartalom,nem volt értéke és túl nagynak tünt ( én marha)(inkább vártam a számlát.Meg is jött 12.06-n 424.000 Ft-ról és ez csak az első részlet.  Hívtam őket azonnal és ilyen értéken nem rendeltem semmit, recepciós  vette fel a telefont ő nem tud segíteni, visszahívnak. Délután 3-kor újra hívtam őket , már elment a hölgy neve?kérdeztem nem tudja megmondani-válasz.12.07-én emailben (az előző számlájukat innen küldték el, hogy fizessem ki ha lehet, előbb) visszajeleztem, hogy én ezt a terméket amit leszámláztak (első részben) nem rendeltem kérem szállítsák vissza a tévesen kiküldött csomagjukat. 12.08-án végre visszahívtak és jelezték 8 napon volt az átvételtől a visszaküldésre.Ha nem fizetek behajtatják. Megírtam a számlára a szla kifogásomat és visszaküldtem a számlájukat hívatkozva, nem azt a tételek és összeget (értéket)tartalmazza amit kértem (szóban egyeztetett).Visszaküldtem a csomagot is. Na ma vissza jött a csomag, kénytelen voltam a postától mint át nem vett csomagot elfogadni. Mit tegyek, hova forduljak segítségért. A levelemre még nem jött válasz. Segítenétek. Beckari

 

beckari
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: beckari » pén. dec. 10, 2010 11:25 am

Lányok segítsetek!!!!!!

 

beckari
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: holecs » pén. dec. 10, 2010 11:28 am

Szerintem fordulj a fogyasztóvédelemhez! Könyvelők bér, tb, munkaügyesek vagyunk. Üdv: Ancsa
holecs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:26 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: beckari » pén. dec. 10, 2010 11:41 am

Szia !Gondoltam én is erre, de itt két cég között van a probléma, szerződés létrejöttére hivatkozik benne ha 8 napon belül nem küldöm vissza és jelzek, hogy nem fogadom el a csomagot. Ez a 8 nap nem munkanap?, mert akkor az emailben megküldött és telefonon kétszeri reklamációm ebbe bele fér,!:

Ari

beckari
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: validitas » pén. dec. 10, 2010 12:32 pm

Szia Ari!

Szerintem nincs olyan a Ptk-ban, hogy 8 napon belül. Ha nem bontottad fel a csomagot, jogod van visszaküldeni.

De nem vagyok jogász, ezért nem ártana pl. a Fogyasztóvédelemhez fordulni, mert egyrészt ők tudnak jogi segítséget is adni, másrészt ez a cég másokat is "átráz" ugyanígy. 

A Ptk-ból néhány szabály (hogy erre az esetre jó lehet, csak én gondolom), fenyegesd meg őket a Ptk-val meg ügyvéddel:

235. § (1) A megtámadható szerződés a megtámadás következtében megkötésének időpontjától kezdődő hatállyal érvénytelenné válik.
(2) Megtámadásra a sérelmet szenvedett fél és az jogosult, akinek a megtámadáshoz törvényes érdeke fűződik.
236. § (1) A megtámadást egy éven belül írásban kell a másik féllel közölni, majd a közlés eredménytelensége esetében haladéktalanul a bíróság előtt érvényesíteni.
(2) A megtámadási határidő megkezdődik
a) a tévedés, megtévesztés felismerésekor;
b) jogellenes fenyegetés esetében a kényszerhelyzet megszűntekor;
c) a felek szolgáltatásainak feltűnő aránytalansága vagy tisztességtelen szerződési feltétel [209/A. § (1) bekezdés, 301/A. § (4) bekezdés] esetén a sérelmet szenvedő fél teljesítésekor - részletekben történő teljesítésnél az első teljesítéskor -, illetve, ha ő a teljesítéskor kényszerhelyzetben volt, ennek megszűntekor.
(3) A megtámadási határidőre az elévülés nyugvásának és megszakadásának szabályai megfelelően irányadók. A megtámadásra jogosult a szerződésből eredő követeléssel szemben kifogás útján megtámadási jogát akkor is érvényesítheti, ha a megtámadási határidő már eltelt.
(4) A megtámadás joga megszűnik, ha a megtámadásra jogosult a megtámadási határidő megnyílta után a szerződést írásban megerősíti, vagy a megtámadásról egyébként írásban lemond.
  
Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: palmika » pén. dec. 10, 2010 12:58 pm

Ami még szóba jöhet,kérd, hogy igazolják a rendelésedet. Ugyanis szerintem fel kellet volna venniük, így nem tudják igazolni, hogy ezt rendelted. Neki kell bizonyítani,hogy mit rendeltél. Elismered, hogy rendeltél valamit, de az nem az amit küldtek.

A másik, én mindig kinyitom a csomagot a postás, vagy futár előtt, az van e benne amit rendeltem.

palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. dec. 10, 2010 1:35 pm

Sajnos nem annyira ismeretlen ez a módszer, több fórumon is panaszolták már ezt a céget, meg az elődjét is, pl. itt: http://homar.blog.hu/2009/12/21/ujra_tamadnak_az_agressziv_irodaszeresek

 

A 8 napos elállás a távollévő felek között létrejött szerződéstől való elállásra vonatkozik, szerintem a ti esetetek is ebbe a kategóriába tartozik.

Szerződés létrejöhet írásba foglalás nélkül is (ráutaló magatartás), ezzel csak az a baj, hogy utólag nehéz bizonyítani a feltételeket, mint pl. szerződés összege, tárgya, határidők stb... De ez nem neked baj, hanem a szállítónak, mert vita esetén neki kellene bizonyítania, hogy te valóban megrendelted többszázezer forintért a termékeket. Nos... nem fogja tudni bebizonyítani.

Szóval a helyedben még ma írnék nekik egy tértis levelet, hogy szíveskedjenek 3 munkanapon belül visszaszállítani a tévesen elküldött csomagot, ellenkező esetben naponta 5.000,-Ft tárolási díjat fogsz felszámolni érte.

Ha pedig végrehajtással fenyegetnek, mondd meg, hogy csak tessék nyugodtan, az ügyvédünk már alig várja...

Üdv. Andi

 

Egyébként ez valóban nem jogi fórum, ha megnyugtató jogi választ szeretnél kapni, akkor tedd fel a kérdésed a jogiforum.hu/forum oldalon.

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: palmika » pén. dec. 10, 2010 1:41 pm

A végrehajtásról annyit, hogy ha megkapod a határozatot, jogod van reagálni rá, így nem válik jogerőssé, ugyanis csak nem vitetott követelés hajtható végre és amikor a kiadják a közjegyzők a határozatot ezt nem vizsgálják. Minden legyen dokumentálva...

Ez a napi 5000 ft nem is hangzik rosszul.-)

palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. dec. 10, 2010 1:46 pm

A végrehajtásról annyit, hogy ha megkapod a közjegyzői fizetési meghagyást, akkor a kézhezvételtől számított 15 napod van az ellentmondásra. Elég annyi is, hogy "a jelzett összeggel nem tartozom", indokolni nem kell. És indul a bírósági per, melynek illetékét az irodaszeres cégnek kell megfizetnie. A perben pedig bizonyítania kell, hogy te tényleg annyi forintért rendeltél tőlük...

De nem hinném, hogy eljutnának a fizetési meghagyásig, inkább arra apellálnak, hogy megijedsz, és önként fizetsz a fenyegetés hatására.

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

megtévesztés?

HozzászólásSzerző: beckari » pén. dec. 10, 2010 2:26 pm

Köszönöm lányok a segítségeteket. Most voltam ügyvédnél. Igaz még nem az ő hivatalos mivoltában, de küldtünk ma egy második levelet tértivevénnyel feladva:

8 munkanap a lemondás, én még ebbe bele estem amikor az emailt megírtam ( a telefonon történő lemondásom nem bizonyítható, csak a cég részletes telefonszámlájából derült ki, hogy hívtam őket és beszéltem velük. De az email már írásos lemondásnak számít Elállás a megrendeléstől... mondta az ügyvédem. Nos még a számla kifogásolására sem kaptam vissza jelzést csak a csomagot küldték vissza:át nem vett megjegyzéssel.

Most várom a válaszokat. Az ügyvéd mondta, amig nem válaszolnak szerinte ne jelentsem fel őket, de mindenképpen jelezni kell a megfelelő forum felé a dolgot. Fogy.védelem. Én is olvastam a homár blogját, sajna már csak utólag. Ez van, hülye voltam bedöltem, nem most kezdtem a pályát (könyvelek) de még soha így nem jártam elég megfontolt vagyok--voltam??? ki tudja. Ha van hangfelvétel (ami nincs szerintem) lenne a legjobb mert bizonyítaná, hogy rá kérdeztem a szla végösszegére és az nem az amit a kiküldött szlában feltüntettek .

Ha érdekel benneteket a következményekről tájékoztatlak benneteket.

Üdv. és még egyszer köszi a segítséget: beckari

beckari
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Következő

Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég

cron