Szia!
Valószínűleg azért írták elő dec. 20-ával az előleget, mert a régi szabályok szerint még feltöltésre kötelezett lenne, és az APEH azt nem tudhatja előre, hogy dec. 16. előtt utalod-e a kiegészítést.
Szia!
Valószínűleg azért írták elő dec. 20-ával az előleget, mert a régi szabályok szerint még feltöltésre kötelezett lenne, és az APEH azt nem tudhatja előre, hogy dec. 16. előtt utalod-e a kiegészítést.
Az Art. a Tao-feltöltési kötelezettségnél visszahivatkozik a Tao tv.-re, az iparűzési adó feltöltésnél pedig azt írja, hogy akik Tao-feltöltésre kötelezettek.
c) A társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak a helyi kommunális és iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adóösszegére az adóév december 20. napjáig kell kiegészítenie.
Köszi, meg vagyok győzve.
Krizsik
Köszi, meg vagyok győzve.
Krizsik
Sziasztok!
Szedlacsek írta:
"Na, álljunk meg egy pillanatra... és mi van akkor, ha csak úgy önszorgalomból fizetek be holnap tao előleget? Akkor is be kell vallanom? :))"
És mi van abban az esetben, ha ugyan nem önszorgalomból fizettem be, de túlfizetés van a TAO számlán?
Van egy 60 millós cég, aminek, ha a 4. né előleget teljesíti, marad 5000 Ft túlfizetése.
Ez elméletben "megfizetett" dec. 16. előtt. Akkor ő önszorgalomból "feltöltött" 5e Ft-tal. Kell neki bevallás és normális feltöltés?
Üdv. eragka
Sziasztok.
Szerintetek jól értelmezem a Tánya és Ip.adó feltöltést?
1. / 50 m alattiakkal nem kell foglalkozni.
2./ 50-100 m között a lényeg,hogy ne küldjünk bevallást.
3./ 100 m felett mindegy hogy 12.16. előtt vagy utána vallunk és utalunk,de dec. 20-ig kell.
Köszi.
Sziasztok!
Csak az előző évet, vagy az előző 2 év (2008, 2009) átlagát nézem a 100 millióhoz ?
Sziasztok, hét végén voltunk okításon, és az előadó (dr. Teszéri-Rácz Ildikó) azt mondta, hogy ő nem ért egyet az APEH honlapján megjelent tájékoztatással. Szerinte a 100 milliós határ azokra is vonatkozik, akik dec. 16. előtt teljesítik a feltöltési kötelezettségüket.
Vélemények?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 77 vendég