Adófórum

Adózási és számviteli információk

FELHÍVÁS a Nemzetgazd Minisztérium részéről

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. dec. 01, 2010 9:08 am

(Egyszer akartam elküldeni, de a démonok kétszer  küldték el)

7-esre. Tudom, hogy  a kutyaugatás nem hangzik az égig.  De hátha  mégis!!!   Emlékezz vissza az alkalmi helyi iparüzési adóval kapcsolatos - általam menedzselt témára.  Mi lett a vége.  2011-től ezt kicsi adónemet, de hatalmas  adminisztrációval járót megszüntettek,  kalöltve a vállalkozók kommunális  adójával.  Mégiscsak csak volt eredménye a lázadozásnak és a vélemény  nyilvánitásnak!!! 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: validitas » szer. dec. 01, 2010 9:13 am

"Az október november hónapban folyó köt.képzéseknek semmi értelme..  a multat oktatják, az ujra pedig még nem felkészültek, csak pénzkaszirozás , semmi haszna, de nem ragozom miért ugyis tudja mindenki."

Ezzel nem értek egyet egyáltalán. Ugyanis a mérlegképes kötelező oktatásnak nem az adótörvény változások ismertetése, ill. nem feltétlenül a számviteli tv. változások ismertetése a lényege.

Azért is vannak minden évben különböző témák, tematikák, és nem az, hogy a számviteli tv. aktuális változásai.

"...úgyis tudja mindenki" : Erre kiváló példa az önellenőrzések hatásának kérdése. Valamelyik évben éppen ez volt a témája a mérlegképes kötelezőnek többek között. Mégis rengetegen nem tudják most sem, hogy mikor hogyan kell a beszámolót újra közzétenni, mikor kell 3 oszlopos beszámolót készíteni, hogyan és mikor kell könyvelni az önellenőrzést, stb.

Rengetegszer van kérdés erről.  És ez még nem is bonyolult számviteli kérdés. Úgyhogy igen fontos a jó, érthető, színvonalas továbbképzés, akár októberben is. Mert májusig nincs időnk, utána nyár, szabadságok vannak. Nehogy már bekorlátozzanak az év első felére mondjuk.

Üdv: Böbe

validitas

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. dec. 01, 2010 9:23 am

Mi a továbbképzésen  azért  kaptunk ki mert:  a könyvelők nem tudnak cash flov számitani.  Igaz, hogy  a kkv-knak, a vállalkozások 60 %-ának erre nincs  is  szüksége, sehol nem használják. De ez nem számit, sőt nem érdekli az oktatás  kitalálóját, ill törvényalkotót. 

Én  a mérlegképes továbbképzés megszüntetésére  szavazok!!

Nincs  még egy  szakma kis  hazánkban, amelyet  erre kényszeritenek.  Leértékelve ezzel  a diplomáját. 

A  könyvelők,  adótanácsadók aktivitása a különböző  fórumokon  azt  mutatja,  hogy  fontos  nekik az ismeretszerzés, kényszer nélkül is  naprakészen tartják  tudásukat.  Itt is  megnyilvánul sok autodidakta, nagyon  szellemes  és  szakmailag kifogástalan  írásokban.  Van  aki több fórumon  is ir, esetleg honlapot  üzemeltet mások segitésére.  Ismerjék el ezt a törekvést  is.  Ismerjék el  szakmánkat.  

Rozalinda

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 11:00 am

Tisztelt......

Köszönjük szépen, hogy észrevételeivel, javaslataival hozzájárult a mérlegképes könyvelők továbbképzési rendszerének fejlesztéséhez.

Üdvözlettel:

Voicsek Éva

főtanácsos

NGM Számviteli főosztály

hvanna

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. dec. 01, 2010 12:50 pm

Esetleg javasolhatjuk az NGM Számviteli főosztálynak, hogy  a határidőt hosszabitsa meg mondjuk 12.15-ig.

Mert sokan most szembesültünk a vélemény nyilvánitás  eme lehetőségével. És ha komolyan gondolják a könyvelők megkérdezését és őszinte szándékuk a vélemények figyelembe vétele, akkor megadják a lehetőséget. Hogy  minél többen megnyilatkozhassunk. Nyilvánvaló, hogy minél nagyob a minta, az jobban reprezentálja  a szakma igényeit. 

A nemzeti együttmüködés reményében  megköszönjük a pozitiv hozzáállást.  Üdv  Róza 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 1:06 pm

A határidő hosszabitásra  vonatkozó javaslatot elküldtem,ha válaszol a Számv.főo. jelentkezem.

üdv. anna

hvanna

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. dec. 01, 2010 1:21 pm

Hálás  köszönet   Róza 
Rozalinda

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 2:35 pm

Tisztelt....

Jelenleg folyamatban van az eddig beérkezett javaslatok feldolgozása. Az NGM honlapján kívül a felhívás megjelent a Számvitel-Adó-Könyvvizsgálat c. folyóirat novemberi számában is, ahol a határidőt december 13-ig meghosszabbítottuk (tekintettel arra, hogy a folyóirat később jelent meg, mint a honlapon szereplő felhívás).

A fenti határidőig szívesen várjuk a további észrevételeket, javaslatokat is.

Köszönjük szépen segítő közreműködését.

Üdvözlettel:

Voicsek Éva

főtanácsos

NGM Számviteli főosztály

hvanna

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. dec. 01, 2010 2:41 pm

Böbének teljesen igaza van, ha csak itt a Fórumon irogatunk és morgunk, attól semmi nem fog megváltozni. Bár mint tapasztaltuk ha máshova írunk, akkor sem...
kovalkata

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 2:50 pm

Kata !

Nem vagyok én sem nagyon bizakodó.hogy a  javaslatok  hatására gyökeresen megváltoznak a dolgok, meg kell próbálni.. én megirtam levelem "Balogh Máriának.":-)) tedd Te is és a többiek is ha belefér az időtökbe.

üdv: anna

hvanna

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás