Adófórum

Adózási és számviteli információk

FELHÍVÁS a Nemzetgazd Minisztérium részéről

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók !

A könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásában szereplő mérlegképes könyvelők részére a kötelező éves továbbképzés rendszerének fejlesztésével kapcsolatban

A Nemzetgazdasági Minisztérium felül kívánja vizsgálni a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásában szereplő mérlegképes könyvelők jelenlegi – kötelező tematikán alapuló – kötelező éves továbbképzési rendszerét. A kezdeményezés célja, hogy a jelenlegi kötött rendszert felváltsa egy rugalmasabb, a mai kor követelményeinek és a regisztrált mérlegképes könyvelők egyedi igényeinek is jobban megfelelő továbbképzési rendszer.

A rugalmasabb továbbképzési rendszer bevezetésének lehetőségeit vizsgálva a Nemzetgazdasági Minisztérium ezúton felhívással fordul a regisztrált könyvviteli szolgáltatást végzőkhöz, hogy a jelenlegi továbbképzési rendszerhez kapcsolódó tapasztalataikkal és a jövőbeli továbbképzési rendszerre vonatkozó elképzeléseikkel, javaslataikkal segítsék elő a továbbképzési rendszer tervezett átalakítását.

Az észrevételeket, tapasztalatokat, véleményeket, javaslatokat folyamatosan várjuk 2010. november 30-ig a Nemzetgazdasági Minisztérium Számviteli főosztályának e-mail címére: szamvifo@ngm.gov.hu.

Üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: hvanna » kedd nov. 30, 2010 6:36 pm

Igaz ma nov. 30-a van, és lejár a vélemény tételi határidő, de  azt gondolom amig aktiv az email addig lehet javaslatokat irni.

Üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: validitas » kedd nov. 30, 2010 6:45 pm

Hát ez jókor! Röhej!
validitas

HozzászólásSzerző: hvanna » kedd nov. 30, 2010 6:57 pm

11.04-én jelent meg. a PM oldalán, én most akadtam rá...

http://www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/portalarticles/4879DC44A3EBF3DBC12577D10032CE27?OpenDocument

Üdv: anna

hvanna

HozzászólásSzerző: validitas » kedd nov. 30, 2010 7:03 pm

Mert a PM oldalát minden nap nézegetjük, ugyebár.  Vagy ennyi eszük van, hogy ott tették közzé - pl. az APEH oldal, v. a  szakmai honlapok helyett - vagy direkt, mert nem akarták, hogy tényleg hozzászóljunk.

Így elmondhatják, a lehetőség megvolt, miért nem írtuk meg a véleményünket... 

Na, szép!

validitas

HozzászólásSzerző: pseniko » kedd nov. 30, 2010 8:15 pm

Más.  Egyébként már nincsen Pénzügyminisztérium (lehet, hogy egy fiktív oldalt nézegettek), de honlapja az még van. A nagy átnevezgetésben és ... kavarásban ilyen semmiségre nem jutot idő.   A kormány megszorít, de hány mrd-ba kerül majd, hogy minden Apeh-os papírt, névtáblát, "cégért", kitűzőt, igazolványt, informatikai rendszert ... átírjanak az új névre.  A PM az még elmegy, de ez az átnevezési őrület az egy nagy "okosság".  Enci
pseniko

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. dec. 01, 2010 8:56 am

Köszi az infót!  Szerintem küldjük el a véleményünket.

Egyébként a mérlegképes regisztráltak névsorát is  nagy üggyel-bajjal tudtam megtalálni  a minisztérium uj honlapján. Nem  mintha magamra  lennék  kíváncsi. Hanem kerestem a határon átnyúló  számviteli szolgáltatókat.  2006/123 EK irányelv  szolgáltatás  szabadságának  biztosítása.  Ez egyébként  idei mérlegképes tananyag.  Jöhetnek az EU polgár  számviteli  szolgáltatók Magyarországra könyvelni!!  Csak bejelentési kötelezettségük van, máris  megfelelnek a feltételeknek. nem kell  honosittatnuk a diplomájukat.   Már  ez is nagyon  zavar,  de ami a legjobban  bosszant  nekik nem  kell, nem kötelező évente mérlegképes  továbbképzésen  résztvenni.  Ez már tulsok a szolgáltatás nyujtás  szabadságából.  Kötelezően előirnám az ilyen  vállalkozó  számára,  hogy  magyar nyelven két  napon keresztül napi nyolc  órában vegyen részt  mérlegképes továbbképzésen, hallgassa végig az előadásokat  a PM temetika  szerint, akár kapcsolódik a munkásságához, akár nem. Csak ebben az esetben  legyen  jogosult a következő évben  mérlegképesen könyvelni. 

Továbbá  javaslom a fórumozoknak, ne rejtsük véka  alá  véleményünket.  Az oktatás  szervező minden évben  ad egy ürlapot mondjam el véleményemet, az oktatás  szinvonaláról. Kiértékelték, az idén visszakaptuk az értékelést, a hallgatók 40 %-a válaszolt. Az osztályozási átlag 4,4-től 4,8-ig.  Eszerint a hallgatók kiválóan  elégedettek.  Ez a kép biztos  nem fedi a valóságot, a  másik 60 %  biztos 2-et adott.

Mivel nem jutottunk hozzá időben  a minisztérium felhívásához nyugodtan kitárgyalhatjuk a témát:  akár  itt  a fórumon,  akár  más  fórumokon is. 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: validitas » szer. dec. 01, 2010 9:05 am

Ha ezen a fórumon írjuk le a véleményünket, az változtat bármin is? Max. kimorogjuk magunkat, de a hatása nulla.
validitas

HozzászólásSzerző: pseniko » szer. dec. 01, 2010 9:05 am

Előadáson volt róla szó (határon átnyúló szolg), igen ide mindenki jöhet szolgáltatni, de ahogy mi magyar Eu állampolgárok pl Ausztriában szeretnénk ilyen szolgáltatást végezni, akkor nem elég egy bejelentés, szakmai nyelvvizsgától kezdődően mindenféle tanfolyamot, képzést el kell végezni, hogy ott kint regisztráljanak. 

Nesze neked esélyegyenlőség! Enci

pseniko

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 9:05 am

Szia !

Én elküldtem a  tapasztalataimat és javaslataimat is. Ahol én részt vettem a kötelezőn.. nem volt jó tapasztalat.. felolvasás, konzultáció absz. nem.. A kiértékelő lapot szinte   senki nem töltötte ki.. talán még az első években.  Az alacsony értékelésről pedig nem akart a résztvevők többsége irásos értékelést adni..

Az október november hónapban folyó köt.képzéseknek semmi értelme..  a multat oktatják, az ujra pedig még nem felkészültek, csak pénzkaszirozás , semmi haszna, de nem ragozom miért ugyis tudja mindenki.

hvanna

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás