Szia!
Köszönöm szépen a lehetőséget, élnék vele!
Email: progress17@freemail.hu
Szia!
Köszönöm szépen a lehetőséget, élnék vele!
Email: progress17@freemail.hu
Küldtem Neked is.. lehet hogy Vic nincs itt ! Remélem tudod használni.
Üdv:hvanna
Köszönöm szépen!
Lenne még egy kérdésem! a számviteli politika része a selejtezési és a leltározási szabályzat is? ezeket is kötelezően el kell készíteni?
Ez a pénzügyszigeten van! Az önköltség számítást gondolom nem kell kötelezően elkészíteni, nem termelő cégnek
igen, de olvad el az egészet, a cég paramétereit Te ismered
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0000100.tv
(4) A számviteli politika keretében írásban rögzíteni kell - többek között - azokat a gazdálkodóra jellemző szabályokat, előírásokat, módszereket, amelyekkel meghatározza, hogy mit tekint a számviteli elszámolás, az értékelés szempontjából lényegesnek, jelentősnek, nem lényegesnek, nem jelentősnek, továbbá meghatározza azt, hogy a törvényben biztosított választási, minősítési lehetőségek közül melyeket, milyen feltételek fennállása esetén alkalmaz, az alkalmazott gyakorlatot milyen okok miatt kell megváltoztatni.
(5) A számviteli politika keretében el kell készíteni:
a) az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatát;
b) az eszközök és a források értékelési szabályzatát;
c) az önköltségszámítás rendjére vonatkozó belső szabályzatot;
d) a pénzkezelési szabályzatot.
(6) Az (5) bekezdés c) pontjában előírt kötelezettség alól mentesül az egyszerűsített beszámolót készítő gazdálkodó, az egyszerűsített éves beszámolót készítő gazdálkodó, továbbá a (7) bekezdésben meghatározott értékhatárt el nem érő gazdálkodó.
(11) Az újonnan alakuló gazdálkodó a (3)-(4) bekezdés szerinti számviteli politikát, az (5) bekezdés szerint elkészítendő szabályzatokat a megalakulás időpontjától számított 90 napon belül köteles elkészíteni. Törvénymódosítás esetén a változásokat annak hatálybalépését követő 90 napon belül kell a számviteli politikán keresztülvezetni.
(12) A számviteli politika elkészítéséért, módosításáért a gazdálkodó képviseletére jogosult személy felelős.
üdv:hvanna
Elküldtem mindenkinek aki kérte, bocsánat a késésért.
Vic
Sziasztok!
Én is nagyon szeretnék egy kis cégre vonatkozó pénzkezelési szabályzatot, valaki kérem küldje tovább nekem is : artie07@freemail.hu
A pénztárbizonylatra visszatérve, az helyes, ha a könyvelőprogram által kinyomtatottat tűzzük a számlákhoz? Milyen gyakorlatot követtek? Mi lenne a helyes? Mit fogadnak el egy ellenőrzésen?
Üdv: Arthur
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 54 vendég