Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kell-e vámot fizessek?

ÁFA

Kell-e vámot fizessek?

HozzászólásSzerző: x_David » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

EV vagyok, csomagküldő kereskedelemmel kezdtem foglalkozni, harmadik országból szerzem be termékeim. A kérdésem az lenne h milyen esetben kell vámot fizessek? Áfa körön kivül adózom jelenleg. Egy korábbi topikban olvasta, hogy 150 euro alatt nem kell. Ez érvényes a vállalkozásokra is? Mire vonatkozik ez az összeg, egy szállítmányra? Hogyan tudom befizetni a vámot, ha szükséges? A csomag átjött a vámon, a postán tudtam átvenni? Személyesen kell bevigyem a vámirodába? milyen papirokra van szükségem, számla, utalási bizonylat ... ?

Elnézést a sok kérdésért, de a könyvelőm sosem foglalkozott ilyen jellegű tevékenységgel, azért kérdezek ezen a fórumon?

előre is köszönöm

 

 

 

x_David
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Kell-e vámot fizessek?

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » kedd nov. 09, 2010 8:08 am

Szia!

Nekem van csomagküldős ügyfelem, aki 3. országból rendel, szintén postán. Nem én intéztem a vámolást, ez nem könyvelői feladat. Kiment a helyi vámudvarba, és megkérdezte, mi a teendő. Viszonylag segítőkészek voltak. 

A megkapott áru-t és számláját kell bemutatni, erre kivetik a vámot és áfát. (ő áfa körös),  ez alapján be kell mennie az OTP-be,  az OTP befizetés igazolásán szerepel a vám és az áfa megfizetett összege.

Ezt be kell mutatnia ismét a vámudvarban, és megkapja a határozatatot a szabad forgalomba helyezésről.

 

Hajni

 

baloghnehajni
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Kell-e vámot fizessek?

HozzászólásSzerző: x_David » csüt. nov. 18, 2010 12:34 pm

Szia, köszönöm a választ, ha megengednéd kérdeznék még egyet. Telefonon érdeklődtem egy vámügynökségnél, és azt mondták, hogy ők akkor tudják vámkezelni, ha azt a feladó vámkezelve adta fel és akkor kell kapjak egy vámokmányt, mert csak ez alapján a vámokmány alapján tudják vámkezelni az árumat. Szóval valóban szükségem van vámokmányra vagy elég az áru és a számla?

Köszönettel,

Dávid

x_David
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Kell-e vámot fizessek?

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » csüt. nov. 18, 2010 4:23 pm

Szia Dávid!

 

Itt elég volt az áru és a számla, a vámügynökség intézte a többit. Hogy is tudná  a feladó vámkezeltetni pl Kanadában. A vámokmányt az itteni vámügynökség adja ki.

Hajni

baloghnehajni
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: ÁFA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég

cron