Adófórum

Adózási és számviteli információk

Online kaszinó nyeremény adózása

SzJA

Online kaszinó nyeremény adózása

HozzászólásSzerző: Sanyaster » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok

Engem az on-line kaszinókból származó nyeremények adózása érdekel. Ezen belül is konkrétan a rulett. Olvastam egy kérdést ebben a témakörben, de a kérdező e-mail értesítést kért a válaszról, így a választ én nem láttam. Engem pontosan az érdekel, hogy adóköteles-e ez a jövedelem. Ha igen mi az adófizetési kötelezettség alapja, az adóbevallásban hol kell szerepeltetni. Milyen dokumentumokkal igazolhatom, hogy mekkora jövedelmem származott ebből a forrásból, a kifizetőnek milyen kötelezettségei vannak? Hogyan és mikor kell az adót megfizetni, milyen nyomtatványokat kell használni, milyen határidőkre kell odafigyelni? Az egzakt válaszért hálás köszönet.

Sanyaster
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:26 am

Online kaszinó nyeremény adózása

HozzászólásSzerző: kaloczy » csüt. okt. 07, 2010 7:54 am

Szia!

Erre egzakt választ nem fogsz kapni. Mert nincs.

De amíg nem nyersz, addig szerintem nem is érdemes foglalkozni vele. (Hacsak nem pénzmosási célból érdekel a dolog.... De az meg nem fog menni....)   Ha meg nyersz, akkor annak úgyis nyoma van, mert nem egy utcasarkon fogja valaki a kezedbe nyomni, hanem bankon keresztül fogják utalni, és akkor ugyebár konkrét összeg jön, nincs mit igazolni rajta. 

És gondolom a honlapon, amin keresztül játszol, valahol biztos van eldugva játék-szabályzat, ahol ez a rész is érintve van. Akkor, ha már nyertél, akkor érdemes lesz annak a konkrét honlapnak az infóit böngészni. 

Addig felesleges időpocsékolás.

Zsuzsa

kaloczy
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Online kaszinó nyeremény adózása

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. okt. 07, 2010 8:55 am

Szia!

Ebben az ügyben nagyon nagy a bizonytalanság meg a káosz.Talán még az is kérdéses, hogy lehet-e egyáltalán ilyen játékokat online bonyolítani, ill. van-e engedélye rá az üzemeltetőnek.

 

Szerintem nem számít jövedelemnek a játékkaszinóból származó nyeremény. Azaz se bevallani, sem adózni nem kell, hiszen nem számít jövedelemnek.

1995.évi CXVII. törvény 76.§ (4) :

(4) Nem számít jövedelemnek a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a pénznyerő automatából, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, bingójátékból, továbbá a kártyateremben szervezett kártyajátékból származó nyeremény.
  

A törvény nem tér ki rá, hogy online kaszinó-e vagy sem, csak játékkaszinót ír. De mérget azért nem merek venni rá, hogy jól értelmezem. Ezért azt tudom javasolni, hogy írj az APEH-nak egy állásfoglalás kérést, azaz tedd fel nekik a kérdésedet. Kb. 30 nap alatt válaszolnak (néha picit később), email-ben is felteheted itt:

http://www.apeh.hu/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html

Ha megteszed, arra kérlek, tedd közzé a választ, mindenki okulására. Úgy tudom, az online póker nyereményt önálló tevékenység jövedelmének tekintik. A már idézett tv. szöveg kártyateremben szervezett kártyajátékról beszél (aminek a nyereménye nem jövedelem), ezek szerint az internetest nem tekintik ilyennek. Kérdés, hogy a "játékkaszinó" alatt mit értenek - az online kaszinót  is ide kell-e érteni? Miután a törvény nem definiálja a játékkaszinó fogalmát, szerintem az internetes kaszinó is beleértendő. De tartok tőle, hogy az APEH nem ért egyet velem, ha adóról van szó:-)))

Egyébként az SZJA-tv. 76.§-a szerint a pénzbeli nyeremény adója 25%, amelyet a kifizetőnek kell levonnia, bevallania és befizetnie.

Üdv: Böbe

 

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Online kaszinó nyeremény adózása

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. okt. 07, 2010 10:36 am

Esetleg még ezen a honlapon nézelődhetsz, ill. az ügyfélszolg.telefonszámain érdeklődhetsz esetleg. 

http://www.szf.hu/ 

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: SzJA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron