Adófórum

Adózási és számviteli információk

Főállás mellett ev

Egyéni vállalkozók

Főállás mellett ev

HozzászólásSzerző: Vtibor » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A kérdésem biztos nagyon egyszerű s csak én nem találtam meg a választ sehol ....

A legfontossabb kérdés ... ha egy céghez be vagyok jelentve btuzzo 520 gz - os órabérrel 8 órában s a cég rendesen fizet mindenféle járulékot amit kell , akkor hogyha én mellékállásban szeretnék dolgozni mint hizeltanácsadó és erre kiváltom a vállalkozói igazolványt,akkor milyen kiadásokkal kell számolnom illetve ezek kb-i összegét szeretném megtudni.

A választ előre is köszönöm

Vtibor

Főállás mellett ev

HozzászólásSzerző: Moneszka1 » kedd szept. 14, 2010 5:29 pm

Szia

Ez esetben mellékállású ev. leszel, járulékot csak akkor kell fizetned, ha lesz vállalkozói kivéted, ha erre voltál kíváncsi. A vállalkozásban elszámolható ktg-ek hiteltanácsadóként nem túl sok, hisz gondolom ott jutalékot fogsz számlázni. A saját gk. ktg.elszámolása csak cégautóadó vállalása mellett lehetséges, más ktg-ek meg nem szoktak jelentősek lenni ebben a tevékenységben. Ha nagyobb bevételre számítasz elgondolkoznák az eván.

Monesz

Moneszka1

Főállás mellett ev

HozzászólásSzerző: K.ZS. » kedd szept. 14, 2010 6:36 pm

Szia

Kezdő vállalkozó nem lehet evás, illetve ha a havi 500 km-es átalányt számolod el, akkor nem kell cégautóadót fizetni. Bár erről megoszlik a könyvelők véleménye.

Zsu

K.ZS.

Vissza: Egyéni vállalkozók