Szia!
Szerintem úgy oldható meg, ha a szolgáltatást nyújtó kiszámlázza a szolgáltatást és ráírja fizetés mód: kompenzálás, az igénybe vevő kiszámlázza és átadja az étkezési jegyet és fizetési mód szintén kompenzálás, és akkor mindkét cég összevezeti a két számlát a saját könyvelésében. Természetesen a két számla ugyanolyan értékű kell legyen. Csak akkor még felmerül a kérdés, a kapott étkezési jegyekkel mit csinál a szolgáltatást nyújtó? Ő adja ki a saját dolgozóinak? Mert akkor még 25% adó van. Vagy ez a cég étkezési utalvánnnyal fog vásárolni kp helyett?
Üdv. Kata
Szerintem legálisan nem kivitelezhető.
Az étkezési utalvány nem "általános egyenértékes"', csak meghatározott esetben forgalomképes "bón."
Én egyébként annál a cégnél látom a nagyobb problémát, aki fizetne vele. Hiszen nem írhatja ki a dolgozóira, hogy kedvezményes, 25 %-os szja-val adózza le. Akkor mihez kezd vele a könyveiben????
Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Nála úgy jelentkezne, mint "közvetített szolgáltatás". Megvette a jegyet, de úgy döntött nem adja ki, hanem inkább eladja valakinek. Persze ezek felől én is csak elvi síkon gondolkodom, mert a gyakorlatban még én sem találkoztam ilyennel.
Üdv. Kata
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég