Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új cég bejelentkezései

Adatszolgáltatás

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: Arthur1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy új egyszemélyes KFT bejelentési kötelezettségeiben kérném a segítségeteket. Beadandó bevallások: 10T201T, 10T180, 10T1041, önkorm. bejelentkezés, KSH 1032/07. Nem felejtettem ki valamit??

Alapító okirat kelte 08.30. , bejegyzés 09.02.

A társasági tagot melyik dátummal kell bejelenteni (nincs máshol jogviszonya). a cég még nem kezdte meg működését?

Köszönöm  a válaszokat! 

Üdv

Arthur1

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd szept. 14, 2010 6:29 am

Szia!

Ezek vannak. Mivel negyedéves áfásként kezd, az majd csak októberben aktuális. Ha a tag személyesen közreműködik, akkor már 08 hóra is kéne a 1008-as, csak az a faramuci helyzet van az apehnál, hogy az adószámig (ami most a bejegyzés napja szokott lenni) nem fogadják be a bevallásokat, mert hibás. Szóval célszerű akkor 09.02-től jelenteni a tagok a 1041-esen is, és majd a szeptember lesz az első hónap amiről a 08-ast küldöd.

Üdv. Kata

kovalkata

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd szept. 14, 2010 11:45 am

Még annyit hozzátennék, hogy az Art. szerint (talán két éve vezették be) a biztosítottat amíg nincs a cégnek adószáma, papír alapon, adószám nélkül kell bejelenteni a 1041-esen. Azután mikor a cég megkapja az adószámot, szóról szóra ugyanezt a bejelentést meg kell tenni elektronikusan is már adószámmal egyetemben. Csak azt nem értem még mindig, ha az a drágalátos Apeh nem dolgozza fel addig a bevallásokat, amíg nincs a cégnek adószáma, akkor hogy fojga az a szerencsétlen cég (Te esetedben ugye pl. 08.30-31 és 09.01-09.01.) lejelenteni a járulékokat a 08-ason???

Üdv. Kata

kovalkata

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: Arthur1 » csüt. szept. 16, 2010 7:08 pm

Sziasztok!

A tag bejelentése 08.30. vagy 09.02.?????

Ha bejelentem 08.30-al akkor az már előtrársasági időszaknak minődsülne? A cég még most sem működik, csak az ügyvéd számlája van egyébként 08.30. dátummal.

Üdv: A

Arthur1

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. szept. 17, 2010 5:16 am

Szia!

Ha ügyfélkapun, adószámmal küldöd a 1041-et 08.30-al nem fogja elfogadni, erre már most jobb, ha felkészülsz. Ha ettől a dátumtól akarod, akkor azt papír alapon, adószám nélkül tudod csak megtenni! Tanulmányozd át az Art. 16§ (9) bekezdését. Ott egyértelműen le van ez írva. De ha nincs még semmi tevékenység, akkor felesleges, akkor szerintem elég az elektronikus bejelentés az adószám érvényességétől. Hisz úgy sincs még személyes közreműúködés, csak ügyvezetés, ami önmegában nem TB köteles. És: ha nincs gazdasági tevékenység 08.30-09.02-ig (bejegyzésig), akkor nem kell megbontani az előtársasági időszakot sem. Teljesen felesleges azért a 3 napért gyártani az előtársasági beszámolót, bevallásokat.

Üdv. Kata 

kovalkata

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » pén. szept. 17, 2010 5:21 am

Sziasztok!

2 hónappal ezelőtt alakult egy cég, szintén hó végi alakulás, következő hó eleji bejegyzés. Én a társasági szerződésben lévő dátummal jelentettem be a jogviszonyát, és beadtam a hónap utolsó 4 napjáról a 1008-ast, valamint befizettettem a járulékot az ügyvezetővel.

Néhány nap múlva kaptam levélkét az értesítési tárhelyemre, hogy a bevallás feldolgozhatatlan, mert nincs az adózónak adószáma. Telefon az APEH-hez, hogy mi a teendő, azt mondták, írjak nekik levelet, hogy a beküldött bevallást tekintsék tárgytalannak.

Levelet megírtam, elsőbbségivel feladtam. 3 nap műlva ismét levélke az értesítési tárhelyemre, hogy a bevallást feldolgozták, további teendőm nincs....  No comment...

Mindenesetre szerintem az a helyes, ha 08.30-al jelented be, utána pedig az áfa és a 01-es bevallásokon majd ikszeled, hogy előtársasági időszakot is tartalmaz. Mivel nem volt tevékenység az előtársasági időszakban, mérleget nem kell beadni róla.

Hajni

baloghnehajni

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. szept. 17, 2010 5:29 am

De értsd meg, hogy nem fogják elfogadni a 08.30-at adószámmal. Visszalökik. Ha mindenáron 08.30-al akarja, akkor nyomtasson ki egy papír alapút adószám nélkül, X-elje az 1. blokkban a 1041-esen, hogy előtársaságként adószámmal még nem rendelkezem, és így küldje be postán. De: az adószám életbe lépésétől akkor ezt újra meg kell ismételnie elektronikusan. Én így zongoráztam végig egy új cégemnél, mindent elfogadtak a 1041-est illetően. Csak azt nem tudom továbbra sem, hogy akkor a 08-asokkal mit fog csinálni, mert abból még mindig lesz egy kis gubanca. Hát majd konzultál menet közben az apehhel.

Üdv. Kata

kovalkata

Új cég bejelentkezései

HozzászólásSzerző: Arthur1 » szer. szept. 22, 2010 5:34 pm

Sziasztok!

Hát én 09.02-vel jelentettem be. Remélem ebből a pár napból nem lesz gondom.

Köszönöm  a válaszokat!

Arthur1

Vissza: Adatszolgáltatás