Adófórum

Adózási és számviteli információk

Sorsdöntő bér- és adókérd. az Alkotmánybír.előtt

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 4:17 pm

Bocs, amit először ide írtam, az nem normális volt... mint ahogy ez a döntés sem....

Önmagukat köpték szemközt.... lásd: vagyonadó.

szedlacsek

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 4:23 pm

Szerintem fogalmuk sem volt miről is  döntenek. Az ettől kezdve általam nem tisztelt bíró urak életükben nem foglalkoztak vállalkozással.  Mindig a nettó bérüket kapták meg, a többi meg nem érdekelte, érdekli őket... A vagyonadóban valszeg érintettek voltak...

De nekem továbbra sincs halvány fingom, hogy kinek mennyi a TJ-re jellemző keresete.

Azaz: mindenkinek irány a munkaviszony!!!
szedlacsek

HozzászólásSzerző: hvanna » hétf. szept. 06, 2010 4:24 pm

Sziasztok !

Köszönöm a reagálásokat.. és külön köszi Neked Garbo50 hogy beraktad  a Közleményt, megfeledkeztem róla hogy  megnézzem mi történt ma az AB nél.

Üdv: hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » hétf. szept. 06, 2010 4:28 pm

Itt a módosító (TJK-t törlő) javaslat, csak még nem fogadták el...

http://www.parlament.hu/irom39/00552/00552.pdf

nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 4:31 pm

A Jobbik törvényjavaslata az eltörlésére még ott van a Parlament előtt. Talán abban bízhatunk... Bízhatunk???

A Parlamentnek nem muszáj egyetérteni az AB-vel...
szedlacsek

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 4:32 pm

Ebből még botrányok lesznek... És szép hosszú perek....

Ennél piszlicsárébb ügyekben sem szoktak egyhangúlag dönteni... Önmagukat köpték szemközt a vagyonadóról szóló döntésük után. Ott valószínű megvolt a személyes érdekeltségük.

Megoldás:

Mindenkinek irány a munkaviszony!

Az egyéni vállalkozásokat "jegelni",- elévülés! -, a főtevékenységet átvinni Bt-be és ott munkaviszonyt létesíteni! 

szedlacsek

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 4:36 pm

Ki jön tüntetni a PM elé?
szedlacsek

HozzászólásSzerző: Kiskovács » hétf. szept. 06, 2010 4:41 pm

Igen, a vagyonadóban érintettek voltak akár gk, akár ingatlan esetében, no meg a háztartási alkalmazott és az ingatlan bérbeadásnál is. Én utoljára a TJK-t akkor olvastam, amikor megjelent, úgy rémlik, hogy a 8 órás munkaviszonnyal rendelkező vállalkozókra nem terjed ki. Ha ez igaz, ezért nem zavarja őket ez a törvény. Másrészt: több helyen hangsúlyozták, hogy a kormány nagyon titkolózik a következő évekre várható adózásokat illetően, mert arról csak az okt. 3.-i választások után akar nyilatkozni. Félek, hogy az is bolond, aki vállalkozó marad. Mert a gazdaság mai helyzetében mi az ördögből akarja tartani az előírt államháztartási hiányt, ha azt nem rajtunk akarja bevasalni? Én is biztam eddig a Parlament előtti javaslatban, de: azt ellenzéki nyújtotta be, és a kormánypárt önmaga is le tudja szavazni. Egyéb jogi lehetőségünk?????
Kiskovács

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 5:00 pm

Mindenkinek irány a munkaviszony!

Az egyéni vállalkozásokat "jegelni",- elévülés! -, a főtevékenységet átvinni Bt-be és ott munkaviszonyt létesíteni! 
szedlacsek

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. szept. 06, 2010 5:14 pm

Én a következő kérdésekre várom a választ a nem tisztelt Alkotmánybíróságtól:

1. Mi van akkor, ha a Bt személyesen közreműködő tagja, aki az első félévben csak a minimálbért kapja, mint közreműködői díjat, év közben átmegy munkaviszonyosba a saját Bt-jében, pl. 100 000 Ft/hó munkabérért júliustól.

Év végén mi alapján állapítom meg neki a TJK-t a Bt eredményéből?????? 

2. A személyesen közreműködő tag (minimálbér után fizeti a járulékot) kilép a cégből júniusban, mert nyugdíjba megy.  Az utódja munkaviszonyosként tevékenykedik. Év végén jelentős nyereség van. Mi lesz a sorsa az év közben távozott tag TJK-nek?

3. De a 2. kérdést fordítva is fel lehet tenni....

4. Egyéni vállalkozó, főállásban. Nyereséges a vállalkozása. 10 alkalmazottja van. Bevételei azonban az év második felében jönnek a tevékenységéből adódóan. Ezért augusztusig csak a minimálbér utáni járulékra van fedezete, de eddig is az év második felében többet szokott fizetni. Év közben lebetegszik és év végéig táppénzen van. A dolgozói viszik tovább az ügyeket, termelnek, eladnak, működnek. Továbbra is eredményesen.  A táppénzes időszakára is vonatkozik a TJK, mivel van "osztalékalapja"??? (a megelőző időszakban veszteséges, ott nincs mit keresgélni...) Holott szerintem egy beteg ember TJK-e (piaci keresete) 0 Ft. 

Akkor most mi van??

szedlacsek

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás