Bocs, amit először ide írtam, az nem normális volt... mint ahogy ez a döntés sem....
Önmagukat köpték szemközt.... lásd: vagyonadó.
Bocs, amit először ide írtam, az nem normális volt... mint ahogy ez a döntés sem....
Önmagukat köpték szemközt.... lásd: vagyonadó.
Sziasztok !
Köszönöm a reagálásokat.. és külön köszi Neked Garbo50 hogy beraktad a Közleményt, megfeledkeztem róla hogy megnézzem mi történt ma az AB nél.
Üdv: hvanna
Itt a módosító (TJK-t törlő) javaslat, csak még nem fogadták el...
A Jobbik törvényjavaslata az eltörlésére még ott van a Parlament előtt. Talán abban bízhatunk... Bízhatunk??? A Parlamentnek nem muszáj egyetérteni az AB-vel... |
Ebből még botrányok lesznek... És szép hosszú perek....
Ennél piszlicsárébb ügyekben sem szoktak egyhangúlag dönteni... Önmagukat köpték szemközt a vagyonadóról szóló döntésük után. Ott valószínű megvolt a személyes érdekeltségük.
Megoldás:
Mindenkinek irány a munkaviszony!
Az egyéni vállalkozásokat "jegelni",- elévülés! -, a főtevékenységet átvinni Bt-be és ott munkaviszonyt létesíteni!
Én a következő kérdésekre várom a választ a nem tisztelt Alkotmánybíróságtól:
1. Mi van akkor, ha a Bt személyesen közreműködő tagja, aki az első félévben csak a minimálbért kapja, mint közreműködői díjat, év közben átmegy munkaviszonyosba a saját Bt-jében, pl. 100 000 Ft/hó munkabérért júliustól.
Év végén mi alapján állapítom meg neki a TJK-t a Bt eredményéből??????
2. A személyesen közreműködő tag (minimálbér után fizeti a járulékot) kilép a cégből júniusban, mert nyugdíjba megy. Az utódja munkaviszonyosként tevékenykedik. Év végén jelentős nyereség van. Mi lesz a sorsa az év közben távozott tag TJK-nek?
3. De a 2. kérdést fordítva is fel lehet tenni....
4. Egyéni vállalkozó, főállásban. Nyereséges a vállalkozása. 10 alkalmazottja van. Bevételei azonban az év második felében jönnek a tevékenységéből adódóan. Ezért augusztusig csak a minimálbér utáni járulékra van fedezete, de eddig is az év második felében többet szokott fizetni. Év közben lebetegszik és év végéig táppénzen van. A dolgozói viszik tovább az ügyeket, termelnek, eladnak, működnek. Továbbra is eredményesen. A táppénzes időszakára is vonatkozik a TJK, mivel van "osztalékalapja"??? (a megelőző időszakban veszteséges, ott nincs mit keresgélni...) Holott szerintem egy beteg ember TJK-e (piaci keresete) 0 Ft.
Akkor most mi van??
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 55 vendég