Sziasztok!
A stornó számlával kapcsolatban lenne kérdésem. Itt a fórumon utána olvastam, de egyre inkább elbizonytalanodom. Saját meggyőződésem szerint a stornószámla kiállítása esetén nincs szükség az eredeti számla első eredei példányára, hanem attól függetlenül kiállítható a stornó számla. Ekkor a vevőnél lévő számla mellé elküldöm a stornó számlát, és ezzel letudva. Ezután nyugodtan számlázhatom a jó tételeket. (most azt ne nézzük, hogy miért stornózok csak a menetét írom) A számla eredeti példányának visszaküldésére/visszaadására csak akkor van szükség ha rontott számlának veszem.
A Kft. kapott egy számlát, amit nem fogadtunk el. Új számla kiállítását kértük a helyes összegről, A szállító visszakérte a számlát, amit felpostáztunk, de a postán eltűnt. Én azt javasoltam, mivel nincs meg az eredeti példány fénymásolják le a másolati példányt, írják rá, hogy eredetivel egyező hiteles másolat, mivel a postán eltűnt az eredeti példány. Ez alapján állítsanak ki egy stornó számlát, és utána a jó összeggel az új számlát. Ezekből nekem adják oda a hiteles másolatot a régi számláról, mellé küldjék el a stornó számla, és az új számla eredeti első példányát. Így szerintem teljesen szabályos.
Jól gondolom? Ha máshogy gondoljátok szívesen fogadom az ötleteket, illetve tapasztalatokat. Remélem érthetően írtam le.
Üdv, Brigi