Adófórum

Adózási és számviteli információk

Felszámolás alatt lévő cég közzétételi díja

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: linda26 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Elvállaltam egy felszámolás alá került cégnek a könyvelését és bevallásainak elkészítését a felszámolás kezdetéig.

Erre az időszakra vonatkozó bevallásokban ugye még nem kell szerepeltetni a "f.a" toldatot?

A másik kérdésem, hogy ha már nincs bankszámlája a cégnek, akkor hogy lehet megfizetni a közzétételi díjat? Ez utóbbira a felszámoló nem tudott válaszolni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Linda

linda26

HozzászólásSzerző: gariv » hétf. aug. 09, 2010 6:21 am

Szia !

Nem értek egyet  Judittal. Előadáson információként kaptuk, hogy a közzétételi díjat akár a könyvelőiroda is elutalhatja. Nekem végelszámolásos cégem volt, és az ügyvezető nem tudom mit mondott a bankjában, de nem engedtek neki utalni, sem pénzt felvenni. "Valahogy mintha zároltatta volna a saját bankszámláját" lényeg, hogy én utaltam el a a bankszámlámról a közzétételi díjat, így tudtuk megoldani. 

Könyvelésileg átszámláztam neki, és úgy kp.ben odaadta nekem. Mert hát ugye az én bankszámlámon jelent meg a 3.000,- ft, közzététel. A lényeg hogy a céginformáció közzétételénél a cég nevét írd. Nem lényeg, hogy ki utalja.

A másik meg a végelszámolásos cégnél már a bejelentés után a cég neve után kellett irnom, hogy "va." 

Szia: Évi

gariv

HozzászólásSzerző: gariv » hétf. aug. 09, 2010 6:33 am

Szia !

Bocsi még kiegészítésként! Nem jól olvastam, ha még nem kezdődött el a felszámolás akkor még nem kell ráírni.

A másik dolgot meg tudod oldani, ahogy leírtam, de bankszámlát nyisson, mert bármit fizetni kell a felszámolás ideje alatt. /Pl . APEH-ne/ akkor azt már nem lehet bankszla. nélkül megoldani.  Nálam pl. ez is volt, SZJA. csekkre fizetett be a postán, és megcsináltam az átvezetést. /volt egy Gyes-es anyuka és annak szüntették meg munkaviszonyát, és ki kellett a szabi járulékait fizetni./

Szia: Évi

gariv

HozzászólásSzerző: linda26 » hétf. aug. 09, 2010 6:45 am

Köszönöm a válaszokat!
linda26

Vissza: Adatszolgáltatás