"És a vevő ezt honnan tudta, ha a vállalkozó nem íratta át az adószámát 1-esre"
Megnézte az APEH-honlapján.
"És a vevő ezt honnan tudta, ha a vállalkozó nem íratta át az adószámát 1-esre"
Megnézte az APEH-honlapján.
"a vállalkozás érdekében felmerült elszámolható költség!"
Ez nem költség. Bevétel a doktornak. Ő adja ki a vadásznak az engedélyt, amiért 6 000 Ft-ot számláz.
"Hirtelenjében nem tudom megtippelni, hogy hogyan tudhatsz 1200 vállalkozót folyamatosan áttekinteni, valószínűleg az Orvosi Kamara az ügyfeled......, (nem vitatom, csak kíváncsivá tesz :) )!"
1. Aki kíváncsi, hamar megöregszik.
2. Nem azt mondtam, hogy mind az 1200-at áttekintem egyszerre, csak azt, hogy kapcsolatban állok velük.
3. Örülnék a MOK-nak, az vagy 50 000 "ügyfél" lenne... :)
Ez vicc és az is, hogy az ügyfél helyett DÖNT. Bár az ügyfél, lehet a könyvelőre bízza a döntést, anélkül, hogy konzultátak volna. De hogy ne szóljon a számlázás mikéntjéről, hát ez tényleg furamód érdekes.
Na ezért tartunk ott, ahol tartunk. Én alapvető problémának tartom változatlanul azt, hogy a vállalkozónak - bármilyen tevékenységet is végez - fogalma kell, hogy legyen miként működik a vállalkozása és sokaknak van is fogalmuk.
A nagy könyvelőiroda vezetőjét pedig igen is felelősségre kell vonni, vagy lehetőség szerint eltanácsolni onnan az ügyfeleket. Egy-két ilyen eset és a volt ügyfelek igen is tudnának ellenük tenni.
Közvetlen emberi kapcsolat nélkül könyvelni olyan, mint injekciót kapni az interneten keresztül. :-)
Ja, egyébként nem vagyok könyvelőellenes. Csupán kontárellenes. Ideje lenne rendet tenni a szakmában is.
Itt nem véletlen elírásról, rossz szorzásról, számla téves értelmezésről, elfelejtett 01-es, 0 adattartalmú bevallásokról van szó.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 35 vendég