Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nektek is ez van a folyószámlán?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Látom nagyon hamar felkönyvelték a 01-es féléves szakképzési bevallásokat, csak azt nem értem, miért van az oda írva szövegnek, hogy: "Előleg havi bevallásról"? Ez engem nagyon idegesít, meg is néztem, rendesen az éves bevallót jelöltem a fedlapon. Van már valakinek ilyen?

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd júl. 20, 2010 4:39 pm

Szia Kata! Nálam is éves vallónak " Előleg havi bevallásból " szöveg látható, tehát egy betű eltérés a Tiédhez képest, de az okot sajnos nem tudom. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » kedd júl. 20, 2010 5:17 pm

Szia Kata!

Nálam is "Előleg havi bevallásból" van írva a folyószámla kivonaton a szakképzési hozzájárulásnál  pedig a 1001-en éves bevallót jelöltem. Én az társaságiadó és társasvállalkozók különadójának túlfizetés átvezetése miatt kértem le a kivonatot, amit meg is tettek.

Üdv. Olga

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: emzéperix » kedd júl. 20, 2010 5:33 pm

Sziasztok! N.éves bevallónak is ez van írva: "Előleg havi bevallásból"
emzéperix

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd júl. 20, 2010 5:39 pm

Sziasztok!

Akkor ezek szerint nem mi vagyunk a hibásak, hanem megint valamit az Apeh ügyködött vagy újított. De azért érthetetlen...

Köszönöm szépen hogy megnéztétek! Egyenlőre hagyom még a probléma felvetést, hátha valakinek van valami ötlete miért.

üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: Bakosné » szer. júl. 21, 2010 5:05 am

Az APEH-kal kapcsolatban nem kell mindig a okot keresni. Lehet, hogy a válasz CSAK. CSAK, mert nekik ez így tetszik.

Márti

Bakosné

HozzászólásSzerző: tamas973 » csüt. júl. 22, 2010 9:23 am

Üdv.

Ja, meg azt mondják, hogy így kezeli a program. Hát át kell írni a programot kedves APEH.

Minket idegesítenek a .........-kal.

Üdv: Tomics

tamas973

HozzászólásSzerző: Budainé » csüt. júl. 22, 2010 11:50 am

Sziasztok!

A bevalláson jelöltük, hogy éves bevallók vagyunk, jelöltünk egy bevallási időszakot ápr. 1-től június 30-ig, egy másik bevallási időszakot jan. 1-től jún 30-ig, bevallottuk az előleget június hónapra. Vagyis, egy bevalláson négyféle időszakunk van. Háááát, nem csodálom, ha a progi nem tudja, mit kezdjen vele!!!

Üdv.: Budainé

Budainé

HozzászólásSzerző: mazsi5 » csüt. júl. 22, 2010 12:44 pm

Szia!  Ha normáisan lenne paraméterezve az a progi, akkor egy szakképzési adónemhez sehogy sem írna olyan szöveget, hogy havi..., mert aki havis, a szakképzésije általános esetben akkor sem havi, mert ugye alapvetőn - kivéve EVÁ-s - durván két féléves fajta..  egyébként meg elég lenne az adónemnél, hogy 01-es bevall. 07.20. és az összeg, vagy éppen a nulla..  ettől függetlenül én sem csodálkozom, mint ahogy azon sem, hogy akinek volt 07.20-ig esedékes 01-*es  bevallásában cégautó adó és a bevallás bement 07.09-én, annak még mindig nem könyvelték fel a 01-esét. Üdv.
mazsi5

Vissza: Adatszolgáltatás