Adófórum

Adózási és számviteli információk

Adóvisszatérítés

SzJA

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: telehenc » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Arról szeretnék információt, mikorra várhatom az APEHtől az szja visszafizetését. 2007. február 12-én küldtem el az adóbevallásomat. Érvényes-e a 30 napos határidő, vagy ezt május 21-től számolják?

Köszönöm a válaszokat! 

telehenc

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: anit26 » hétf. márc. 19, 2007 8:31 am

Szia!

A 30 napos határidő érvényes, de csak márciustól utalják ki.

Én febr. 01-jén adtam le a bevallást, éés márc. 07-én írták jóvá a bankszámlámon az összeget és kés.kamatot is láttam a folyószámlámon.

üdv.

Anita 

anit26

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: picur76 » hétf. márc. 19, 2007 12:59 pm

Szia!

Az Adóhatóság 30 napon belül köteles kiutalni a visszajáró adót, utána kamatostól, de ezt figyelni szokták, hogy ne legyen rá szükség. Ha nem jött meg a pénzed, nézd meg a folyószámládon felkönyvelték-e a bevallást. Nekem ott már előre jelezte a tervezett kiutalást is, és ennek megfelelően utalat is. Az is fontos, hogy van e máshol adótartozásod, mert abban az esetben is visszatartják a pénzt.

Ja,  és úgy vettem észre (én hálózaton küldtem a bevallást), hogy nem a küldés napjától számítja a 30 napot, hanem két-három nappal későbbről. De ha Te 02.12.-én elküldted, legkésőbb a héten meg kell kapnod a pénzed, lehet, hogy a hosszú hétvége miatt csúsztak meg.

Picur

picur76

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: sz.judit » hétf. márc. 19, 2007 7:30 pm

Sziasztok.

Lehet olyan eset is, mint amivel én találkoztam: 02.08-án elektronikusan beküldött bevallásra ma (19-én) érkezett levél, hogy javítani kell. Hibajelzés nincs.

Másik eset, ugyancsak 02.08-án elektronikusan lett beküldve, mai napig nincs a folyószámlán, hibaüzenet, visszajelzés nincs, nem visszaigénylő.

Tehát nem lehet tudni, hogy is van a feldolgozás?

üdv. Judit

sz.judit

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: pseniko » hétf. márc. 19, 2007 8:01 pm

Szia Judit!

Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom a hibajelzésekkel kapcsolatban. 02.14-én beadott 06584-ről volt szó, sikeresen beküldtem, és 03.08-án jött a hibaüzenet, hogy méltóztassak javítani, amit szintén nem értettem ugyanis hibát most sem találtam benne.

A másik, ismerősöm szintén könyvelő ügyfelének beadta először a 06.évi ÁFA bevallást amit elfogadtak, utána beadta ugyanerre a személyre az SZJA bevallást amiről se értesítés, se elutasítás, se hibaüzenet nem jött, és kiderült, hogy se jogosultsága, se hozzáférése nincs az adott személyhez.

A kérdésed tehát jogos, csak szerintem ez téged sem tesz boldoggá.

Enci

pseniko

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: papyrus » csüt. márc. 22, 2007 2:02 pm

Sziasztok!

Én február 14.-én adtam be elektronikus úton a bevallásomat, és most kedden, azaz márc. 20.-án a bankszámlámon volt az adóvisszatérítésem összege. A folyószámlámon pedig  még a mai napig nem könyvelték.

Sziasztok: Csilla

papyrus

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: picur76 » csüt. márc. 22, 2007 3:58 pm

Sziasztok!

Nekem is cifra történetem van! febuár 11-én beadtam a 0708-as bevallást, amire tegnap jött egy hibaüzenet, amit ha kinyitok, ez áll benne: "az Ön bevallása sikeresen feldolgozásra került". Kívánok mindenkinek ilyen szívélyes hibaüznet!

Picur

picur76

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: tigergrill » hétf. júl. 19, 2010 8:26 am

Sziasztok! Nekünk olyan gondunk van hogy a bátyámnak nincs bankszámlája ezért az enyimre kértük a viszatéritést de még februárban És nem jött meg lehet hogy azért mert a bankszámla az én nevemen van? vagy attól még megkellet volna kapnunk?Zex ,nikha,

tigergrill

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. júl. 19, 2010 8:53 am

Az nem akadály, nem vizsgálják, hogy kié a bankszámla.

Bátyád minél előbb menjen be az APEH ügyfélszolgálatra, és kérdezze meg, miért nem kapta meg a pénzt? Nem lehet, hogy volt valami - pl illeték - tartozása, és amiatt nem utalták ki?

Zsuzsa

kaloczy

Adóvisszatérítés

HozzászólásSzerző: tigergrill » hétf. júl. 19, 2010 9:02 am

Nincs,mindig mindent idöbe fizett!

Tavaj mikor postán kértük 20 nap allat megkaptuk! :-(

tigergrill

Következő

Vissza: SzJA