Vezető tisztségviselő, vagy cégvezető kódot jelölj be. Kell okmányirodás regisztráció is és az első bejelentést papír alapon kell beküldeni.
üdv,
Vezető tisztségviselő, vagy cégvezető kódot jelölj be. Kell okmányirodás regisztráció is és az első bejelentést papír alapon kell beküldeni.
üdv,
Ha nem tudjuk,hogy pontosan mik azok a mindenféle hibaüzenetek, akkor nem is tudunk segíteni.
Kicsit konkretizálni kéne.
Zsuzsa
Az első problémám az, még a hibaüzenetek előtt, hogy saját magát bízza meg? meghatalmazó és meghatalmazott is ugyanaz a személy?
Az E/9 rovat akkor tölthető ki ha az A/6 rovat értéke 4,5,6.... és én a 2 értéket jelöltem.
Ezt nem töltöd ki.
Mivel a társaság ügyvezetője, ezért neki nem kell meghatalmazás.
Az A/6-ba azt választod, hogy vezető tisztségviselő, és az E7-et kell x-elni. Nem kell tölteni a meghatalmazás időpontját sem.
Csatolni kell majd cégkivonatot, én aláírási címpéldányból is hozzátűztem egy fénymásolatot.
üdv:Nelly
A 6. válaszra, igen jogosult lesz mindenre, semmit nem kell külön x-elgetni.
Én tavaly küldtem ügyvezetőset, kettőt is, és az e-cegjegyzekből nyomtattam, elfogadták (Budapest)
Kitöltésiből:
Amennyiben a bejelentõ az adózó törvényes képviselõje, úgy kérjük a 7. rovatban a kódkockát "X"-szel jelölni, és a képviseletet igazoló okiratot (pl. 30 napnál nem régebbi cégkivonat, kinevezési okirat) az adatlaphoz csatolni! Törvényes képviselõnek az "E" rész 8. vagy 9. rovatát, továbbá a 9. rovathoz tartozó (és a rovatot követõ), meghatalmazás bejelentésére szolgáló blokkot nem kell kitölteni, mivel - a 7. rovat jelölésével - valamennyi adóügy elektronikus intézésére jogosulttá válik. A törvényes képviselõnek az egyes adóügyek telefonon történõ intézésére (mely magában foglalja a telefonos ügyintézéshez kapcsolódó ûrlapok elektronikus úton történõ benyújtását is) vonatkozóan nem kell külön nyilatkoznia, mert törvényes képviselõi minõségébõl eredõen erre külön bejelentés nélkül is jogosult, amennyiben az állami adóhatóságtól az erre a célra rendszeresített 'UK30 számú nyomtatványon PIN kódot igényelt.
Nelly
Kedves Nelly!
Köszönöm a segítséged!!!
Zita
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 44 vendég