Ezt korábban kell elhatározni, legkésőbb előző év dec. 31-én.
f) az eredménytartaléknak az adóévben lekötött tartalékba átvezetett és az adóév utolsó napján lekötött tartalékként kimutatott összege, de legfeljebb az adóévi adózás előtti nyereség 50 százaléka és legfeljebb adóévenként 500 millió forint (a továbbiakban: fejlesztési tartalék), figyelemmel a (15) bekezdésben foglaltakra,
Úgy, hogy a dec. 31-én képzett lekötött tartalék összege megemlítésre kerül, semmi gond, de nem ekkor határozzák el a fejlesztési tartalék képzését.
Mellesleg szerintem baromság a tv így, mert honnan tudom dec. 31-én vagy korábban, hogy mennyi fejlesztési tartalékot képezhetek pontosan. Nem???
Egyébként a képzett fejlesztési tartalék(ok)ról és felhasználásukról nyilvántartást kell vezetni.
Ha minden évben van ilyened, jobb ha pontosan vezeted, mert utólag belerokkan az ember mire összeszedi mikor mennyi lett képezve, milyen beruházásra használta fel, hogy ki ne fusson az időből!
Én így jártam egy átvett céggel, minden évben tartalékot képeztek, korábbiakat nem használták fel, ráadásul a cég megrokkant időközben, nehezen de sikerült felhasználni!
Üdv:Nelly