Adófórum

Adózási és számviteli információk

0929 bevallási időszak kezdete

TAO

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. máj. 24, 2010 7:41 pm

Sziasztok!

Teljesen igazad van Melcsi és valóban tiszta égő már az ügyfelek előtt az egyre gyakrabban begyűjthető hibás bevallás, felszólítás hiánypótlásra stb. értesítés. Tényleg olyan, mintha nekünk mentek volna el otthonról - ami persze már egy cseppet sem lenne meglepő.

Természetesen egyetértek azzal, hogy reagálni kell ezekre az értesítésekre, sőt (biztos emlékszel a tag biztosítási jogviszonyam mikor kezdődik  hasonló cirkuszára) - de azon kívül, hogy szét idegeskedi magát az ember, sajnos az esetek többségében süket fülekre találunk. A telefon másik végén ülő néha azt sem érti miről beszél az ember - tisztelet a kivételnek.  Remélhetőleg egyszer valaki gondolkodó (netán az adott témához értő) ember is átnézi a kitöltő programot olyan szempontból is, hogy mire milyen hibajelzést ad és "észreveszik" az ellentmondásokat.  Addig pedig marad a cél szentesíti az eszközt és az ember túllép a problémán, mert kénytelen beletörödni a megváltoztathatatlanba.

Ügyintéző és telefonkérdés: engem se soha. De már én sem tudom őket azóta, amióta kitalálták, hogy regisztrálhatok a gyorsabb ügyintézés érdekében. Azóta több órát játszadozok a telefonnal....

zspotorke

HozzászólásSzerző: NErika » kedd máj. 25, 2010 6:11 am

Sziasztok!

Tudtam ügyintézővel beszélni.

Tudják mi van a kitöltésiben, de akkor sem tudják feldolgozni az így beérkezett bevallást ((:: HA nem munkaszüneti napon adom be ők javították volna, mivel nem ünnepeltem hanem dolgoztam és kaptam értesítést mehetett a javító.

Kedves volt az Ügyintéző, rákérdezett a jövedelemminimum 1-es kódjára mert sokan eltévesztik és hogy legyen X elve  az előtársaság is.

NErika

HozzászólásSzerző: mazsi5 » kedd máj. 25, 2010 8:10 am

Sziasztok!  Mivel a felszólítás hiánypótlás értesítésen egy APEH telefonszám sincs, kénytelen voltam a közpon keresztül hívni őket és kértem az értesítést küldő T. osztályvezetőt, mert ugye az értesítésen se ügyintéző, se telefonszám.., már a telefonközpontos közli, hogy nem az osztályvezető az ügyintéző, mondjak cégnevet és akkor oda kapcsol.. Na ahová kapcsolt, bevallási osztály, ott az illetékes, bár nagyon udvarias volt, közölte, hogy nem igazán tudja, hogy társasági adónál miként működik a dolog, ő a 08-asokat ismeri és, hogy akkor a kitöltési útmutatóban miért az van ami és a társasági adótörvényben, de úgy gondolja, hogy attól, hogy a tao bevallás mérleg, eredménykimutatás adatai az alapító okirat ellenjegyzésétől tartalmazza az adatokat, attól rendben van az, hogy a bevallási időszak kezdete, akár egy hónappal későbbi, legkorábban az adószám kiadás napja lehet...

ha lett volna előtársasági bevallási kötelezettség, akkor az előtársasági bevallás bevallási időszaka az az egy nap lett volna, mert a rendszer másként nem fogadja el.  Arra, hogy a bevalláshoz írt megjegyzés megjelenik-e náluk, felajánlotta, hogy keressem ki, mikor küldtem úgy bevallást, hogy volt hozzá megjegyzés és, ha visszahívom megnézi, hogy az a megjegyzés, ami nekem a visszaigazoló nyugtán mejelenik megjegyzésként, az náluk is látható-e.

Engem sem hívtak még fel egyszer sem, hiába ott vagyok ügyintézőként minden bevalláson a saját telefonszámommal, ha meg be kell mennem személyesen kérik az írásos meghatalmazást, akkor is, ha én vagyok elektronikus bevallás küldésre is a meghatalmazott.   Úgy, hogy most "jól bosszút állok" és minden cég törzsadattárából leveszem az ügyintézői nevem és telefonszámom..  és akár látják, akár nem a megjegyzésbe beírom, hogy a valós vonatkozó időszak 2009.10.03-tól -2009.12.31.

Nem elég, hogy a könyvelői presztis az értelmezhetetlen törvények miatt is már a béka.. alatt sincs, s bár a tao tv-t ismerem, hogy a társasági szerződés kelte,ellenjegyzése napjától tao adóaany a társaság, még a kitöltésit is átbújtam, hogy vajon miként szerepeljen a bevalláson a bevallási időszak,  és sikerült még egy ásónyommal lejjeb vinni a presztist az új ügyfél előtt, aki nyilván még nem igazán lehet képben, mennyire hozzértő az a könyvelő, akire a cég vonatkozó ügyeit bízta..

Köszön a hozzászólásokat. Üdv.

mazsi5

Előző

Vissza: TAO