Adófórum

Adózási és számviteli információk

telefon feltöltőkártya

Egyéni vállalkozók

telefon feltöltőkártya

HozzászólásSzerző: bubos » kedd márc. 06, 2007 7:18 am

Összegezve: ha van alkalmazott, akkor 20% kiszámlázva részére, 30% nem költség, tehát a telefonktg felét számolhatom el. Ha nincs alkalmazott akkor 70%-t és nyugodtan alhatok. ( e miatt )

bubos

telefon feltöltőkártya

HozzászólásSzerző: sz.ili » kedd márc. 06, 2007 7:32 am

sziasztok! Én most is azt mondom, hogy a telefon feltöltő kártyát ugyanúgy elszámolhatod, mint az előfizetéses telefon számláját. Amennyiben alkalmazott nincs, akkor nincs természetbeni juttatás, tehát tényleges telefonköltség, vagy átalány átszámlázás. Az nyilvánvaló, hogy nem az egész család telefonbeszélgetéseinek a feltöltő kártyáira gondoltam. Ha a bevételhez kapcsolódóan indokolható (vagy a munkavégzéshez) az a mennyiségű telefonálás, nem fog az APEH belekötni. Számtalan esetben csinálom, és még eddig ez nem volt probléma. Persze biztosan szól, ha indokolatlanul sok az elszámolás. sz.ili
sz.ili

telefon feltöltőkártya

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd márc. 06, 2007 7:40 am

Sziasztok!

Az APEH által e tárgyban kiadott állásfoglalást többször átolvasva én sem találtam kifejezetten tiltó rendelkezést a telefonkártya vonatkozásában. Az Ev  nem elszámolható költségei között is olyan kitétel van, " ha személyes szükségletet szolgál". Egyetlen aggályom van csak, hogy nincs részletes számla, amely esetlegesen minden kétséget kizáróan bizonyítaná igazamat. Az is igaz azonban, hogy itt az APEH-nak kell bizonyítania, hogy volt magáncélú felhasználás.

Ezzel együtt, mint már írtam én sem számolok el telefonkártyát.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

telefon feltöltőkártya

HozzászólásSzerző: FejesE » csüt. máj. 17, 2007 1:33 pm

Sziasztok!

Már régóta meg akarom kérdezni ezzel a témával kapcsolatban:  elfogadom, hogy a telefonkártya elszámolhatósága kétes, mert semmi sem mutatja rajta, hogy ki használta fel. De mi a helyzet, ha az ember banki pénzkiadó automatánál tölti fel a készülékét, ahol a gép által kiállított bizonylaton rajta van a telefonszám, amelyik részére a feltöltést vettem? A telefonszám egyértelmű azonosító.

Igaz, hogy név továbbra sincs. Mit gondoltok?

Üdvözlettel:

Zsó 

FejesE

telefon feltöltőkártya

HozzászólásSzerző: iza31 » pén. okt. 10, 2008 8:30 am

Sziasztok !

Mi van akkor, ha a telefon feltöltőkártyáról számlát kér az Egyéni vállalkozó? Egyébként ő alanyi mentes, áfát nem tud visszaigényelni. Otthon van vezetékes telefon a szülők nevén, ő csak tényleg a vállalkozás érdekében használja a kártyát?

iza31

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók