Összegezve: ha van alkalmazott, akkor 20% kiszámlázva részére, 30% nem költség, tehát a telefonktg felét számolhatom el. Ha nincs alkalmazott akkor 70%-t és nyugodtan alhatok. ( e miatt )
Összegezve: ha van alkalmazott, akkor 20% kiszámlázva részére, 30% nem költség, tehát a telefonktg felét számolhatom el. Ha nincs alkalmazott akkor 70%-t és nyugodtan alhatok. ( e miatt )
Sziasztok!
Az APEH által e tárgyban kiadott állásfoglalást többször átolvasva én sem találtam kifejezetten tiltó rendelkezést a telefonkártya vonatkozásában. Az Ev nem elszámolható költségei között is olyan kitétel van, " ha személyes szükségletet szolgál". Egyetlen aggályom van csak, hogy nincs részletes számla, amely esetlegesen minden kétséget kizáróan bizonyítaná igazamat. Az is igaz azonban, hogy itt az APEH-nak kell bizonyítania, hogy volt magáncélú felhasználás.
Ezzel együtt, mint már írtam én sem számolok el telefonkártyát.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok!
Már régóta meg akarom kérdezni ezzel a témával kapcsolatban: elfogadom, hogy a telefonkártya elszámolhatósága kétes, mert semmi sem mutatja rajta, hogy ki használta fel. De mi a helyzet, ha az ember banki pénzkiadó automatánál tölti fel a készülékét, ahol a gép által kiállított bizonylaton rajta van a telefonszám, amelyik részére a feltöltést vettem? A telefonszám egyértelmű azonosító.
Igaz, hogy név továbbra sincs. Mit gondoltok?
Üdvözlettel:
Zsó
Sziasztok !
Mi van akkor, ha a telefon feltöltőkártyáról számlát kér az Egyéni vállalkozó? Egyébként ő alanyi mentes, áfát nem tud visszaigényelni. Otthon van vezetékes telefon a szülők nevén, ő csak tényleg a vállalkozás érdekében használja a kártyát?
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 9 vendég