Szia!
Én biztos nem fizetnék....!!!! (és ha kölcsönt kellett felvennem az elmaradt bér miatti "csekkek" befizetésére..??? akkor annak kamatát, mint magánember talán leírhatnám az adómból...????) bocsi, ez csak magánvélemény.....
Sziasztok! Az igazoláson a 01.sorba hozzák, a járulékigazoláson nem szerepel, ezért gondoltam hogy EHO-t kell utána fizetni.
Erzsi igazad van, de sajnos nem tehetem, mert én lennék a hunyó:))))))
Köszönöm. Üdv. Ani
Szia Ani!
Azt írod az 1-es sorra szól az igazolás, tehát munkabérként nevesítik, és a nem önálló tevékenységből származó jövedelem után szerintem nincs %-os eho. Az SzJA tv.6§.(2) A késedelmes teljesítéshez kapcsolódó kamat az adó szempontjából annak az összegnek a sorsát osztja, amellyel összefüggésben kifizették.
További szép napot: Jutka
Sziasztok!
Meg tudná azt nekem mondani valaki, hogy a vállalkozás bankszámláján lévő lekötött és nem lekötött összege után kapott kamat az nettó összeg vagy terheli valami fizetési kötelezettség a vállalkozást? Köszönöm előre is. V
Szia!
A vállalkozás bankszámláján lévő összeg után kapott kamatot a pénzügyi műveletek bevételei között, kapott kamatként kell könyvelni. Így az eredménykimutatásban a pénzügyi műveletek eredményeként megjelenik, társasági adó alapjába beszámít.
Nem írtad, hogy esetleg evás cégről van-e szó, de eva-alap.
Üdv: Böbe
Nem eva-s, bt. Én is igy gondoltam, de valahol olvastam hogy a kamat után kamatadót kell fizetni. De ez biztosan a pénzintézetekre vonatkozik.
köszönöm gyors válaszodat.
Vissza: Juttatások, költségtérítések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég