Adófórum

Adózási és számviteli információk

NYENYI határidő

Adatszolgáltatás

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: palmika » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Közép-magyarországi Regionális Igazgatósággal beszéltem ma, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy a NYENYI beküldés határidejét  meghosszabbítják, mivel még nagyon sok adatlap vár feldolgozásra. Máshol ugyan nem láttam, de ők belső utasítást kaptak.

üdv: palmika

palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: monti771 » csüt. ápr. 29, 2010 9:54 am

szia pálmika!

ha már Nyenyiről írsz segítenél nekem? Mi a lényege ennek a nyenyi benyújtásnak illetve április 30-ig miről kell benyújtani a az adatokat? Ha 2009-ben nem volt bejelentett munkavállaló a cégben akkor mi a teendő? Mi a menete a nyomtatvány kitültésének és feltöltésének?

kicsit sokat kérdeztem....

 

köszönöm

monti

monti771
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: violetta01 » csüt. ápr. 29, 2010 10:07 am

Szia Monti!

Az emberkéknek a nyugdíjhoz megszerzett idejét, és a nyugdíj számítás alapjául szolgáló nyugdíjjárulék köteles jövedelmet kell jlenteni. Ha nem volt bejelentett munkavállaló attól még lehetett nyugdíjjárulék köteles kifizetés amit jelenteni kell. De ha az sem volt akkor társasvállalkozás adhat be nemleges adatlapot, amit az www.onyf.hu honlapról letölthetsz.

Üdv. Ibi

violetta01
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: monti771 » csüt. ápr. 29, 2010 11:33 am

Szia Violetta!

 

és abban az esetben ha csak az ügyvezető van bejelentve 36 órás munkaviszony mellett innen nincsen díjazása, vagy úgy hogy  jövedelmet nem vesz fel éppen csak kifizetik a járulékait, hogy ne szakadjon meg a biztosítási jogviszonya (ha éppen megszünik a 36 órás munkaviszonya és ez az átmeneti állapot áll fent)

És az onyfről a keretprogramot is le kell töltenem ugye?

monti

monti771
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: k-eva » csüt. ápr. 29, 2010 11:57 am

Szaisztok !

Én tegnap voltam nyilvántartó lapért és az ügyintéző felhívta a figyelmemet, hogy április 30-a a határidő! Addig le kell adni, vagy postára adni. Még 30-án is postára adható. Egy szóval nem mondta, hogy a határidőt meghosszabbították.

Éva

k-eva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: violetta01 » csüt. ápr. 29, 2010 12:50 pm

Szia!

Igen le kell tölteni, és a nyomtatványok letöltésénél, az adatszolgáltatás címszó alatt találsz bejelentő lapot és meghatalmazás mintát amit szintén be kell adnod, hogy legyen jogosultságod az adatszolgáltatáshoz, ha eddig nem volt.

violetta01
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: Esztike » csüt. ápr. 29, 2010 1:11 pm

Csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy én amikor ezt az egészet elinditottam, és bevittem a regisztrációhoz szükséges összes papirokat, mellé pedig a nemlegest, akkor azt mondták, hogy igy nem lesz jó! A "nullás"-ról is adatszolgáltatást kell csinálni. Gondoltam rendben van, akkor az ügyvezető nevét stb. beirom, mivel máshol van főállása és a keresethez beirok 0 Ft-ot. Az elképzelésem viszont nem jött be, mert a gép jelezte, hogy 0 Ft nem lehet. Már eléggé felhúztam magam és játszadoztam a géppel, amikor beirtam, hogy keresete 1 Ft volt akkor a gép szépen tovább engedett. Ennek megfelelően adtam be a nullásokat. Mivel az 1 Ft-nak nincs járuléka, ezért a többi helyre nullát irtam. Már éppen megérett, hogy ezt már ne kelljen beadni, mert az kering a levegőbe, hogy jövőre tehát 2010-ről már nem kell beadni. Csak tudnám, hogy utoljára akkor miért csinálták ezt az egészet. Én már olyan állapotban vagyok, hogy senkinek semmit nem hiszek el, már ha olvasom is kételkedek egyes dolgokban. Csak azt veszem észre, hogy éjjel nappal dolgozom, de a könyvelési dijam ugyan az, mint pl. 3 évvel ezelőtt. Ti, hogy vagytok ezzel. Egyszerűsitik a bevallásokat??????????????? Könyörgöm mikor?????????????????????

Esztike
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: andiszaz » pén. ápr. 30, 2010 6:37 am

Esztike!

Az 1 forint nem túl szerencsés, felszámolás alatt álló cégnél tartottak ellenőrzést, megállapította az ellenőr, hogy nem volt 1 Ft jövedelme a vállalkozónak. Adatbázis helyreállítás, kipótló adatszolgáltatás stb., had ne soroljam. A 0-nál csak figyelmeztet, főleg ha másodállásúként jelölöd be.

Csak halkan mondom, eddig még soha nem volt büntetés, ha késett a nyenyi adatszolgáltatás. Remélem nem most akarnak példát statuálni.

Andi

 

andiszaz
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

NYENYI határidő

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. ápr. 30, 2010 7:57 am

Szia Esztike!  Különbség van aközött, hogy a társaságnál van-e jelentési kötelezettséggel bíró biztosítottnak minősülő nulla járulékalappal, - tehát, hogy nullás-e az adatszolgáltatás,  vagy egyébként olyan vállalkozás, aki nyilvántartó lap kiállítására nem kötelezett, mert nincs a vállalkozásnál olyan személy, aki biztosítottnak minősülne. -- ez utóbbi esetben ugyanis elegendő a nemleges nyilatkozat,ami nyilatkozat fenn van az onyf.hu-n  és tőlem elfogadták postán bemenve is, meg személyesen bevitten is.

Én legalább 4 olyan cég NYENYI-jét adtam le nullásan, ahol 2-4 fő személyesen közrem.tag/munkaviszony melletti társasválalkozó volt csak, nulla járulékalappal, tehát nullásan adtam róluk a nyilvántartó lapot most is és a korábbi években is.

Az ügyvezető egyébként is csak akkor minősül biztosítottnak az ügyvezetősége okán (választott tisztségviselő) , ha vagy a megbízási díja elérte havonta a minimálbér 30%-át, vagy pedig munkaviszonyban volt ügyvezető.

Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég