Adófórum

Adózási és számviteli információk

10T1041E nyomtatvány óra/nap.

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az ügyben, hogy a 10T1041E nyomtatványon feltüntettem a 8.pontban 8óra/nap munkaidőt.(a foglalkoztatás jellege 06) Utólag kiderült ennek a rovatnak a kitöltése nem is kötelező:-(   (legközelebb nem követem el ezt a hibát, mert úgy tudom a jelenléti ív szerinti munkaidő alapján történik a köv.hó12-ig a bevallás) A probléma az, hogy mégsem 8,hanem kevesebb volt a napi munkaidő.Ebben az esetben kell változást bejelenteni? A jelenléti íven természetesen a kevesebb munkaidő szerepel.

Előre is köszönöm a válaszotokat.  Köszönettel:Kissné

kissnefmaria

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. ápr. 28, 2010 5:59 am

Szia Kissné!

Szerintem kell változást bejelenteni mert közöltél adatot és a közölt adatban változás történt. A jelenléti íven és a 10T1041E nyomtatványon feltüntetett adatoknak meg kell egyezni.

Üdv. Olga

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: kissnefmaria » szer. ápr. 28, 2010 6:18 am

Szia Olga!

köszönöm a gyors választ. Mivel nem vagyok könyvelő, szeretnék még további segítséget kérni ha nem gond. 04,27-28 vagyis 2napra bejelentett munkavállalókról van szó, akiknél ugyebár a tegnapi napon már munkaidő változás történt, de az is lehet, hogy a mai napon is lesz. Ilyenkor 2 vált.bejelentést kell küldeni,(nap nap után) vagy a második nap után ha történt változás,(ebben az esetben is kettőt a különböző napokra való tekintettel?) csak akkor kell a bejelenteni?  két napon lehet két különböző ledolgozott óra is pl:27-én 6, 28-án 7. Mennyi időre rá kell a változás bejelenteni? lehet már el is késtem? Ezen kívül a tegnap újként bejelentett munkavállalónál is töltöttem ki órát, aki ma kezdi a melót, itt is már előre küldjek változás bejelentést, hogy töröljem ezt a rovatot? ez tiszta agyrém....

kissnefmaria

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. ápr. 28, 2010 6:48 am

Szia Kissné!

Az április 27-28-ra történő változást egy változásbejelentőn is meg lehet tenni  mind a két nap 7 órára. A változsá bejelentése nem késett el, mert azt csak utólag tudod meg, azért változás.

Az újként bejelentett alkami munkavállalóval várj a munka végzéséig, mert nem biztos hogy változás lesz. Lehet hogy ledolgozza a bejelentett órákat. Ha mégsem akkor utólag kell beadni változásbejelentőt mert csak akkor derül ki mennyi volt a tényleges munkaideje.

Üdv. Olga

gyorkosolga

Vissza: Egyéni vállalkozók