Sziasztok!
Van e valami előírás arra, hogy bérelt ingatlan esetében mennyi écs számolható el a tao tv szerint.
Sziasztok!
Van e valami előírás arra, hogy bérelt ingatlan esetében mennyi écs számolható el a tao tv szerint.
A bérbeadó elszámolhat 5 %-ot (a 2 % helyett).
Zsuzsa
Akkor jól gondolom, hogy a bérlő max 2 %-ot számolhat el??
A bérlő nem számolhat el arra az ingatlanra értékcsökkenést, amely nincs a tárgyi eszköze között!
üdv:Nelly
Bérbeadó helyett: A BÉRLŐ ( jav. Nelly beírása után :-))) a bérleti díjat számolhatja el. Écs-hez neki semmi köze, mint ahogy azt Nelly már írta.
Zsuzsa
Mármint a bérlő!!!!!!!!!!
hi-hi!!!!!!!!!!!!!!
jaja, kösz :-))) javítottam is :-)))
Zsuzsa
Rosszul fogalmaztam a kérdésemet a lényeg kimaradt bérelt ingatlan felújításának écs-je . Azt tudom, hogy bérelt ingatlan után nem lehet. Van e- max elszámolható bérlő részéről.
A tao tv 6 %-ot enged elszámolni.
2. sz. melléklet
II. ÉPÍTMÉNYEK
Az építmény jellege Leírási kulcs (%)
Idegen (bérelt) ingatlanon végzett beruházás 6,0
üdv
Szia! ha az olyan bérelt ingatlanon végzett "beruházás:felújítás,átalakítás..) volt, amit a tárgyieszközök állományba kellett venned ezen a jogcímen.., akkor igen ez után is van tervszerinti écs .
Sztv szerinti várható használati időt, ha a bérleti szerződés határozott időre szól, akkor a bérleti szerződés lejáratának napjára célszerű megállapítani, de itt is számolva a maradványértékkel, ez utóbbival attól függően, hogy esetleg mi szerepel a bérleti szerződésben a bérbeadó esetleges kötelezettségére, ha az ő engedélyével történt a felújítás, átalakítás..
Üdv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 30 vendég