Szia!
Az előfizetéseshez , amennyiben egyéni vállalkozó, nincs alkalmazott, a legjobb választás a 70% elszámolható költség, a 30% nem költség. Így nem kell csatolnod a részletes számlát
Sziasztok!
Mi a véleményetek arról ha valaki 50-50 %-ban számolja el a telefon ktg-et? Legyen az kártyás vagy előfizetéses.Akkor is kell tételes híváslista vagy nem?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv: AMI
Szia Ami!
Én is azoknak a táborát erősítem, akik azt mondják, hogy a feltöltő kártyát nem érdemes elszámolni. Egy ellenőrzés alkalmával hogyan tudom bizonyítani, pl. hogy mennyi volt az egyik, meg a másik. APEH-osok mondták, hogy lehet venni felöltőkártyát a gyereknek, a szomszédnak, egyéb rokonnak. Üdv.
És ha egy részét nem számolom el költségnek, akkor mi a helyzet az ÁFÁ-val ?
Attól függ, hogy mekkora részt nem számolsz el!
Nem lenne jobb megtartani az előfizetést, olyan csomagok vannak már, hogy teljesen lebeszélhetőek, és nagyon jó percdíjas. Aztán nem kell attól sem tartani hogy a feltőltőset elfogadják vagy nem.
A bruttó számlád 30%-át beirod a benemszámíthatóba, a 70%-ot pedig költségeled nettó||áfa. Így ha egyéni vállalkozó vagy, nincs alkalmazottad, nem kell részletes számla.
Elég meggyőző az érvelésetek. Az én konkrét esetem az az, hogy egy évben maximum 20.000 Ft a feltöltő kártya a bevét kb: 1,8millió. Gondolom ha éves szinten 10000 Ft-ot elköltségelek nem köt bele az APEH.
Vélemény?
Köszi!
Üdv: AMI
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 47 vendég