Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tevékenysére jellemző kereset SOS

Egyéni vállalkozók

Tevékenysére jellemző kereset SOS

HozzászólásSzerző: Kiskovács » pén. ápr. 16, 2010 3:05 pm

Valami lehet hogy nem ártana. Mondjuk az előző évi tényadatokat úgy számolni,hogy az derüljön ki belőle, hogy ez a havi fix erősen megközelíti az éves várhatót, mert a gazdasági helyzet romlása x %, illetve az előző évi adatokban voltak x összegű olyan költségek, amelyek az idén már nem merülnek fel, tehát növelik az előző évhez képest a várható jövedelmet. De ha azt kell bizonyítani, hogy az idei kevesebb lesz mint tavaly, akkor sorolj fel olyan "betervezett" költségtételeket, amik tavaly nem voltak, de a biztonságos működéshez és a versenyképesség fenntartásához mindenképpen szükségesek. Addig számolj, amíg az nem jön ki, amit bizonyítani akarsz.

A számolásnál csak az előző évi bevételből és az előző évi elvárt vagy tény jöv,-ből dolgozz, és ki kell hangsúlyozni, hogy az idei bevétel nagysága semmiképpen nem kalkulálható.

Ha sikerül valami havi 15oooo,- ft körüli értékre összehozni, akkor ezt az anyagot nyomtasd ki jan-febr. stb. hónapokra megírva és ledátumozva.

Bocs ennél jobbat nem tudok, de szurkolok neked. Margó 

Kiskovács
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:24 am

Tevékenysére jellemző kereset SOS

HozzászólásSzerző: Sznéniki » pén. ápr. 16, 2010 4:22 pm

Köszönöm!

Azt viszont elfelejtettem mondani, hogy Ő egészen 2009 12.01-ig mellékállású vállalkozó volt,tehát nem volt neki jövedelme a vállalkozásából. Most idén ,tehát 2010-ben számlázott először utalsos bevételt,amit még nem kapott meg.Tehát nekem viszonyítási alapon nem nagyon van a tavalyi évhez. Ahogy mondtam, kárszakértéssel foglalkozik,a bevételét tehát sok minden befolyásolja(természeti károk).Nem nagyon vehetek neki átlagot. Elég bonyolult az egész, mert ha ebből az idei bevételből indulok ki, (költsége nem nagyon van) akkor a csillagos ég a tevékenységére jell.kereset.(Itt gondolok pl. a 20-80%-os megosztási módszerre.)

Niki

Sznéniki
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Tevékenysére jellemző kereset SOS

HozzászólásSzerző: Kiskovács » pén. ápr. 16, 2010 4:55 pm

Az első variáció,mely szerint a bevétel vélelmezett 2o %-os haszonnal számolva /ezt el kell fogadnia, mert választási lehetőségként sorolja a tv./ a 15o.ooo,- x 12 hó = 1.8oo.ooo,- Ft. Ha ez az éves bevétel 2o %-os vélelmezett nyeresége, ez azt jelenti, hogy az éves össz. bevétele 9.ooo.ooo,- FT, mely mindenképpen irreáli. Tehát a havi 15o.ooo,- Ft még soknak is tűnik. Ez természetesen csak akkor jön be, ha: 1./ ha a vállalkozó az egész évet végigdolgozza, tehát nincs hosszabb ideig tp-n, 2./ nem jelenik meg a vonzáskörzetében olyan konkurencia, aki lényegesen aláigér, 3./ minimum kétszer annyi kársethez hívják, mint előző évben. Akkor ugyanis munkavissz. mellett napi 4 órában csinálta most napi 8-ban.

Ezt a számítási anyagot vidd a 15o.ooo.- alátámasztására, de a 9.ooo.ooo,- FT bevételt vastagítsd ki és tegyél utána 66 kérdőjelet. Ha ezt nem fogadja el, akkor .... az ellenőrzés hátterében valami más mozgatórugó áll, ami miatt neked nincs izgulni valód. /A népi Kína 2 napi termése legyen veled!/ Margó

Kiskovács
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:24 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 93 vendég