Adófórum

Adózási és számviteli információk

záróbevallások

Adatszolgáltatás

záróbevallások

HozzászólásSzerző: hedl » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, legyetek szívesek segíteni nekem, hogy ti mit tennétek az én helyemben. Egy kft tagjai 2010 febr.16.-án elhatározták a cég felszámolását ( Öncsöd ) fizetőképtelenség miatt. Az ügyvédnő beadta a bíróságra a papírokat. ( gondoljátok nem kis munka árán  megcsináltam a 2009 évi mérleget elektronikusan beküldtem utána hogy a bíróság a tényleges állapotot lássa már a 2010 01.01. 02.15 időszakra is megcsináltam )A biróság a héten kért hiánypótlást az ügyvédnőtől ( szakszervezeti tagsággal kapcsolatban ) Tehát sehol nem áll az ügy még. A beadandó bevallásokkal van problémám. Már a febr. havi 1008 bevallásnál is erősen gondolkoztam, hogy mit csináljak végük úgy gondoltam, hogy beadom feb1-febr.28 dátum megjelöléssel igaz a járulék tartalma ami az adatokra vonatkozik  csak febr.15.értelmezhető. Gondoltam ha majd ha a bíróság válaszol a dátum miatt helyesbítem mert az adatokban nem lesz változás.Most,  kellene IV. éves áfa bevallást is adnom meg persze 1008. Normál esetben már soronkívüli bevallásokat  bekellet volna adnom 30 napon belül, De bírósági elfogadás nélkül ezt nem tehetem meg, eleve az Apeh rögtön vissza utasítanná mert ő még nem lát semmit. A 2010 évre vonatkozó mérleg leadására megadott 45 napos határidő is lejár. Az Apeh azt válaszolta, hogy ne adjak be semmi bevallást írjak egy levelet, hogy azért nem küldöm a bevallásokat meg ilyen ügy van folyamatba. 

Válaszotokat előre is  köszönöm.

hedl

záróbevallások

HozzászólásSzerző: hedl » kedd ápr. 13, 2010 4:51 pm

Sziasztok. Örültem volna ha valaki válaszol a kérdésemre. Ez az első első ilyen esetem és még jó hogy beadtam a havi bevallásokat és az áfa bevallással sem lesz gondom, mivel megkaptuk ma a birósági végzést felszámolást elrendeléséről, mely 04.07.-én kelt és  a mai napon lett átvéve, mely végzés ellen még 15 napos fellebbezési idő is van. Most írtam az ügyvédnőnek, hogy szerinte mely nap lesz az, mert a könyvelőt leginkább a dátum érdekli, de gondolom, hogy az a nap lesz amikor a cégközlönybe közzé teszik.mivel a végzésben ez áll. A felszámolás kezdő időpontja : A FELSZÁMOLÁST ELRENDELŐ VÉGZÉS KÖZZÉTÉTELÉNEK NAPJA.  mely nap bőven  benn lesz a április hónapban, tehát hiába határoztak a tagok  a februári dátum mellett. Ezt azért osztom meg veletek, hátha ti is találkoztok ilyen esettel és talán segíteni tudtam. Marika
hedl

Vissza: Adatszolgáltatás