Sziasztok!
Magánszemély részletfizetést kérhet szja fizetési kötelezettségére amit a bevallás főlapján jelöl.Kérdésem,hogy mikor kell az első részletet fizetnie?Valamint kell beadni valamilyen nyomtatványt még ezen felül?
Sziasztok!
Magánszemély részletfizetést kérhet szja fizetési kötelezettségére amit a bevallás főlapján jelöl.Kérdésem,hogy mikor kell az első részletet fizetnie?Valamint kell beadni valamilyen nyomtatványt még ezen felül?
Szia !
Bennem is felmerült ez a kérdés és felhívtam az apeh ügyfélszolgálati számát. Úgy tájékoztattak, hogy majd kap az illető egy határozatot, amelyből kiderülnek a fizetési határidők, illetve a csekkeket is mellékelik. Remélem tényleg így lesz, mert nekem is van egypár ügyfelem aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni.
Üdv. Nóra
Sziasztok ! Én is úgy tudom, ahogy Ani!
Az első részlet a bevallással egyidejűleg...???, azaz legkésőbb május 20-ig. Majd a következtők szintén a "következő hó 20-ig" . Üdv:Naprfaorgó
Szerintem is.
(Mit csinálsz ma este? diszkó...??? kutyák...???? vagy készülsz a holnapi "fagyizásra ...???") Jó éjt....!!!!
Sziasztok !
A részletfizetés kéréséhez be kell adni egy kérelmet,( nincs kötelező formátuma) indoklás kell iért kéri , és 2.200 Ft elájárási illetéket be kell fizetni. Én bementem az apeh.hoz és kértem az eljárási illeték befiz-hez csekket az érintett személy nevére. A befizetett csekk másolatát csatoltuk a kérelemhez.
A kérelmet az apeh.ill.osztály elbirálja, esetleg hiánypótlást kér, ugyanis a jöv-helyzetre biztosan kiváncsi lesz???, ezt követően határozatot hoz, melyben szerepel a részletfizetés ideje és a csekkeket is megküldik.
Üdv:hvanna
A kitöltési utmutató szerint, magánszemély a főlap D mezőjében jelöli, hogy hány hónap alatt akarja a 100 ezer Ft-ot meg nem haladó adóját rendezni ez lehet 2,3,4 hónap- ehhez semmiféle egyéb kérelem nem kell, kivéve, ha nem teljesíti a részletfizetést a választott intervallumban, mert akkor egyösszegben válik esedékessé. A határidő az Ani és Napraforgó által írtak szerint első részlet a bevallási idő esedékességével, értelemszerűen a többi következő hónapokban( 6,7,8 hónap pl- és ha ez a h.i 20, akkor a következő hónapokban is 20). Csekket a csomagban lévőn kívül az ügyfélszolgálatokon lehet kérni.
Ani- milyen volt a diszkó? : )))
Üdv.Jutka
Sziasztok !
Az előző hozzászólásomban a 100 e Ft-ot meghaladó adófizetési kötelezettségre gondoltam, elbambáztam beleirni. Esetemben 500e Ft-ot meghaladó fiz köt.keletkezett a munkáltatók ( közszférás) áldásos bérszámfejtése következtében, nem halmoztak, csak minden esetben 18-%-al vontak adóelőleget, és adójóváirást adtak. Összevonva 4 különböző munkahelyen elért összes jövedelem pedig elérte, sőt jóval meghaladta a 36 %-os sávhatárt. MInden infoval elláttam az érintetett később Ő figyeljen a levonásra, vagy kérdezze meg ha valamit ugy észlel hogy nem OK. hogy időben változtatni lehessen.
Üdv:hvanna
szeretném megkérdezni, hogy ha 162.000 ft-ot kellene befizetnem adóként, akkor hogyan kérhetem az adóbevallással együtt a részletfizetést, mivel az csak 100.000.-ft-ig tehetem meg.
Hogyan kell az az első összeget, mivel csak egy csekkem van szja-ra, és persze mennyit befizetnem.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég