Adófórum

Adózási és számviteli információk

készpénzes vásárlás EUR-óban

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Segítsetek, jól értem-e:

Egyéni vállalkozó készpénzzel árut vásárol Uniós országból. /EU adószámos felek/ 2010-től nem kell kétféle árfolyamon számolnom, vagyis az ÁFÁ-nál is és az SZJA-nál is a teljesítés időpontjában érvényes MNB árfolyamon veszem figyelembe az értéket? Köszi, üdv. Ani  

adotanacs

HozzászólásSzerző: kriszta4 » szomb. márc. 06, 2010 8:14 am

Szia Ani!

Erről már korábban beszélgettünk. Én úgy veszem figyelembe ahogyan írod a kp. fizetési számlák vonatkozásában csak egy árfolyamot használok, mivel egy napra esik a tényleges teljesítés a pénzügyi teljesítéssel.  Viszont az utalásosnál továbbra is kettőt, mégpedig egyik az ÁFA a teljesítés időpontjában, a másik pedig a tényleges kifizetés időpontja szerinti.

kriszta4

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. márc. 06, 2010 8:47 am

Szia Kriszta! Emlékszem hogy beszélgettünk róla, csak akkor még nagyon év elején voltunk, aztán nem árt feleleveníteni. Most volt először ilyen ügyletem, köszönöm. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: halaszheni » szomb. márc. 06, 2010 12:51 pm

Sziasztok!

Én kimaradtam a múltkori beszélgetésből és ha segítenének abban, hogy egyéni vállalkozó esetén milyen módon, vagy kell-e egyáltalán az APEH felé jeleznem milyen módon végzem az átszámítást???

A vállalkozom alanyi mentes és beszerzése nem haladja meg a 10000 EUR-ot, így egyéb bevallási kötelezettsége nincs.

Előre is köszi: Hene

halaszheni

HozzászólásSzerző: kriszta4 » szomb. márc. 06, 2010 1:35 pm

Nem kell jelezni semmit az APEH felé, az SZJA Tv. szerint kell megállapítani a bevételt és a költséget. Több lehetőséget felsorol ...  (5-6. §-ok)

kriszta4

Vissza: Egyéni vállalkozók