Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hát ez meg hogy lehet?

Ellenőrzés

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. márc. 05, 2010 3:28 pm

Komolyan gondoltam mindent, amit leirtam.  Ne tudok azonosulni a demonstrálók problémájával.  Tul sok szegény és eltiport embert látok, vagyok kénytelen látni. 25-28000 Ft-os segélyből élőket, meg 30-40000 Ft-os nyugdij melletti egyéni vállalkozókat, stb. Nem részletezem, nem ezért  szóltam hozzá.

Majd ha bölcs belátás és előrelátás önti el a őket  akkor talán.  Kit érdekel a mi többlet munkánk,  annak megfizetése. Egyáltalán  mikor  csináljuk, stb.  Itt van például a felvetésem alkalmi HIPA  ügyben, amit ugy elszurtak, hogy  jobban már el sem lehetne .  Egy  piacos nap két bevallás  1000 Ft adó érdekében. Hol hallani róla, hogy  foglalkoznak  vele, keresnek megoldást, sehol.  Hiába  panaszkodtunk.

Talán nagyobb foganatja  lesz, ha mi is  felvonulunk, demonstrálunk. 

Vagy  legalábbis egyesével beülünk a Pénzügyminisztériumba  éhségsztrájkolni.  

Rozalinda

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 4:14 pm

A legnagyobb probléma, hogy mi vagyunk abban a helyzetben, hogy a legtöbb visszásságot észre tudjuk venni (nem lehet nem észre venni), de sajnos kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, "VAGY HALLGATUNK, VAGY SÍRUNK" és itt most idéznék a kérdésből, értse mindenki úgy, ahogy a szíve diktálja:

Az adóhatóság minden ügyben megkülönböztetés nélkül, a törvényeknek megfelelően köteles eljárni és intézkedni

Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 4:20 pm

Tényleg. A kérdéseimet még meg sem válaszoltátok... :(
szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 4:23 pm

Hát akkor most válaszolok:

1.) Nem tartom valószínűnek

2.) Nem hiszem, hogy bármit is tettek volna

3.) Ne nevettess:)

Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 4:26 pm

No igen, ezek az én válaszaim is. Tehát kijelenthetjük, hogy Mo. nem jogállam.
szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 4:28 pm

Jogállam? Történik-e itt bármi is igazságosan, a törvények mindenkire vonatkozó egységes betartásával??? No én is azt mondom, ne nevettess...
kovalkata

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 4:29 pm

Lepényhal...
szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 4:30 pm

Igen, igaza van annak aki azt írja, jó Téged olvasni, mert meg tudsz nevettetni :-))))
kovalkata

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 4:34 pm

Reggelente az az első, hogy megnézem mi újság a fórumon, aztán ha egy "számvitelileg magasan képzett ügyfél" elmegy, megint bekukkantok, és keresek olyan helyet, ahol Szedlacsek válaszolt. Utána megint lehet dolgozni.
Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. márc. 05, 2010 6:42 pm

Én is válaszolok a kérdéseidre:

1.) Igen lehetséges.

Nekem is  volt  évfolyamtársam az adótanácsadóin, aki már minden bukási lehetőséget kimeritett és  külön engedéllyel  is  vizsgázhatott.  Tudtuk, hogy az adóhivatalban  dolgozik.

2.)  Igen ez is lehetséges.

Nem elvárás a magas  iskolai végzettség, neki nem kell gondolkodnia csak az utasításokat  végrehajtania,  mechanikusan és feltétel nélkül.  Sőt kimondottan hátrány a magas iskolai  végzettség, mert még kitalálja, hogy  az adózónak az álláspontja helyes. 

3.)  Miért ne lehetne????

Szellemi szabadfoglalkozásu lehet ----  pl  tanithat ---   Az előadásokon dij ellenében tanitanak,  pl mérlegképesen, ha Apeh-os  az előadó,  vagy TB-s egyéb  előadásokon, gondolom a kiadó is szervez ilyeneket, akár  számviteli témában.  Meglepően  magas az óradijuk.

Lehet őstermelő, erdőgazdálkodó.   Lehet  szántóföldje, amit bérbead. Lehet más vagyontárgya amit bérbead, Balatoni villa.  Stb  Örökölhet vállalati tulajdonrészt, RT részvény,  Kft üzletrész.   Huzhat ebből osztalékot.  Tőzsdézhet, befektetésének lehet árfolyam nyeresége.   Ennél  több  tippem  nincs, most igy kapásból, fejből.   

Rozalinda

ElőzőKövetkező

Vissza: Ellenőrzés