"Munkabeszüntetésrõl olyannyira nem volt szó, hogy a rendezvény után néhány demonstráló betért egy közeli kávézóba és egy használtruhaboltba. Nyugtát kaptak, de a nyilvántartásban hiányosságokat találtak, ezért mindkét üzletet megbüntették."
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100304-apeh-vpop-fizetescsokkenes-tuntettek-a-dolgozok-a-penzugyminiszterium-elott.html
A hivatalos verzió szerint szabadságon voltak.... Elvileg ezen az alapon semmis az egész....
Üléspontom határozza meg az álláspontomat.
Kérdés milyen lovon űlök, de még ez sem teljesen igaz, a jobb vagy baloldalára billegek, vagy ha féloldalas a nyereg melyik oldalról szállok fel.
Könyvelőként szidom az ellenőröket, az ügyfelet. Ügyfélként lehülyézem a könyvelőt. Orvos a beteget, beteg az orvost.
Tipikus emberi mentalitás.
Sziasztok!
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak beleolvasgattam, de nekem is éppen ez volt az első gondoloatom, amit Szedlacsek írt: mi a fenéért nem veszi igénybe az adójóváírást, ha ilyen kevés a bére??? Teljesen logikátlan, és ebből kifolyólag egészen biztos, hogy nem is igaz. Nem ismernék olyan hülye embert, aki tudja, hogy kevés a bére, igénybe veheti az adójóváírást, de nem veszi igénybe.... Ha pedig év végére akarja tartogatni, hogy majd akkor egyben visszaigényli, hát bizony akkor van neki menet közben más jövedelme is.
Üdv. Kata
"Nem ismernék olyan hülye embert, aki tudja, hogy kevés a bére, igénybe veheti az adójóváírást, de nem veszi igénybe...."
Legalábbis bizonyos képzettségi szint felett...
Én lázítottam fel a napokban az egyik itteni multi - 3500 ember! - dolgozóit, hogy kérjék mér az adójóváírást (havi 15 100 Ft !!) a nettó 70-80 eFt-juk mellé. Ugyanis senki nem szólt nekik, hogy lehet és kell erről nyilatkozni. Így január-februárra meg sem kapták. Meg tavaly egész évben sem. Most mindenki várja vissza a pénzét... Az első 20 embernek én nyomtattam ki a nyilatkozatot...
Jutka, ez egyébként igaz amit írsz. Én ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy az éremnek két oldala van. Tulajdonképpen azt fedi, amit Te is leírtál. De ezen nincs mit csodálkozni. Az ember már csak ilyen, ki jobban, ki kevésbé. Én azt nem csípem a legjobban, mikor az ügyfelem mint munkaadó szidja a saját szemszögéből nézve az alkalmazottját, az alkalmazott pedig szidja az ő saját szemszögéből nézve a munkáltatóját. És hidd el, mikor hallgatom őket - mert néha muszáj meghallgatni őket - a saját szemszögből nézve mindegyikben van igazság (az megint más kérdés, hogy én inkább alkalmazott párti vagyok, de nem óhajtok beleszólni a dolgokba, csak teszem a munkám.) Akkor, mitől legyünk okosabbak?
üdv. Kata
Az meg már az érem harmadik oldala.
1- munkaadó; 2-alkalmazott; 3- a hallgató ( erre mondják a kibic:)))))
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég