Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hát ez meg hogy lehet?

Ellenőrzés

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. márc. 05, 2010 8:35 am

Mikor hallunk hiradást  a létszám csökkentésről???? 

A számitógépesités, költségtakaritó intézkedések, helyi adó az Apeh-hoz, ügyfélkapu 2, nyilvánvaló, hogy jelentősen  csökkenti a munkát   a Hivatalban.  Ebből  következik, hogy a Hivatalban  létszám felesleg van, vagy  lesz. Kell, hogy legyen.  Mikor és  hol, hány  fő elbocsátást tervezi a PM??

Erről  szeretnénk hallani a hiradásokban. Mivel a kormányszóviső kihirdette  a sajtóban az adminisztációs  terhek  csökkentését. Evidens a létszámcsökkentési elvárás.  

Hat pontból álló peticiót  fogadtak el közfelkiálltással a demonstrálók.

Mi meg közfelkiálltással elfogadtuk a hivatali létszám 30 %-os  csökkentését, ennyi felesleges embert látunk. Bérük megtakaritható, vagy a maradók béremelésére  forditható. Munkatempó növelés indokolt    a   hivatalokban!!!

Elvégre takarékos állam van kihirdetve!!!    Az adminisztrációs  terhek pediglen  csökkentek!!!

Rozalinda

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 8:45 am

Amire én felfigyeltem, az a következő volt: "a vezetőség ne szabjon irreális mértékű bevételt dolgozói számára". Ez borzasztó, eddig is tudtuk, hogy ki van adva mindenkinek, hogy mennyi bírságot kell begyűjteniük, azért, hogy prémiumot, jutalmat kapjanak. Hát ezért kell a sok hülye, betarthatatlan törvény, és ezt most már nem is titkolják? Mindenkit másképp bírálnak el, attól függ kinek milyen a jogi háttere. Egy nagyvállalat /lásd.Malév,BKV stb/ olyan ügyvédi háttérrel rendelkezik, hogy ott nem is próbálkoznak, de bemegy egy asztalos, az úgysem ért hozzá címszóval ott szivatják, ahol akarják.
Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. márc. 05, 2010 8:52 am

Van egy 11.000.000 Ft-os  történetem -  vagyonosodási  vizsgálat  volt. 

Hamarosan  elmesélem:   SZIVATÁS  KATEGÓRIÁBAN.

Rozalinda

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » pén. márc. 05, 2010 9:04 am

nekem is van 16 milliós történetem, ami pláne nem volt megalapozott...hétvégén én is megírom majd nektek-tanulságként. van még az az adófórum.extra, vagy mi volt a neve, oda fel tehetnénk ezeket , hogy mindenki lássa.

Vic

nagyeva1980

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: » pén. márc. 05, 2010 9:22 am

Tisztelt Rozalinda!

Feltételezem a válaszát nekem címezte, mint köztisztviselőnek.

Meglepett nagyon..

Amúgy sem bírom az ítélkezést. Nos..

Igen ,lehet mindenkinek választani ,hogy hol dolgozik. Én két éve vagyok köztisztviselő, azelőtt évekig könyvelőirodában ill. kft-nél dolgoztam könyvelőként, bérszámfejtőként, mindenesként, ahogy ez lenni szokott. Kötődésem a vállalkozói szférához a mai napig megvan. Nem, nem hobbiból.. "Rendes és megaláztatástól mentes állás" mindkét oldalon lehet is, meg nem is..

Elárulom az APEH-hoz nekem sem sikerült bejutnom, a pályázataimat válaszra sem méltatták..De egy cégnél is elég sok befolyásoló tényező van felvételkor a diplomán és a ledolgozott éven kívül..

De Önnek nyilván mindenben több tapasztalata és rálátása van ,mint nekem, így tisztában van a mi helyzetünkkel is. Mégis övön alulinak érzem a válaszát. Annak ellenére ,hogy tudom a köztisztviselőkről nagy átlagban senkinek nincs jó véleménye. Pedig alapvetően ez sem rosszabb, vagy jobb mint a vállalkozói szféra. Csak más..

További szép napot!

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Rozalinda » pén. márc. 05, 2010 10:16 am

Kedves Gé!

Hozzászólásaimat nem konkrét személynek cimeztem. Elárulom, hogy  nem is tudtam, nem is sejtettem, hogy köztisztviselő vagy.  Bár a régebbi fórumozók  tisztában  vannak vele, hogy a fórumokon is jelen vannak a hivatalok emberei - most nem részletezem, miből lehet ezt  tudni, a hozzászólásokból kikövetkeztetni.

Engem az lepett meg, hogy ezt irtad:  

"Meglepett nagyon..

Amúgy sem bírom az ítélkezést. Nos.."

Miért  lepett meg az amit írtam???  Mi akik nem vagyunk köztisztviselők igy látunk titeket,  ez a véleményünk rólatok:   úgy  általában.  A  köztisztviselők a közszolgái, ezt sohasem  szabad elfelejteni. Nem kivülállók,  sőt  még  csak  nem is felsőbbrendüek.  Ezt sohasem szabad elfelejteni.

A  hozzászólások közül a következőkre  reagáltam: 

(amikor személynek címezem írásaimat, akkor irok nevet, vagy a hozzászólás  számát, nézd  vissza)

"A demonstráción felolvastak két levelet is. Az egyik egy adóhatósági dolgozóé volt, aki ismertette: 42 évesen, középfokú végzettséggel, 18 év köztisztviselői munka után, az adójóváírás nélkül nettó 77.600 forintot visz haza, ami már súrolja a megaláztatás határát. A számlákat még éppen ki tudják fizetni, de gyermekük felsőfokú tanulmányaihoz már szülői segítséget kellett kérniük."

A PM előtt felolvasott levélben van szó megalázó bérről- mivel ez a két levél ország-világ előtt  ki lett hirdetve, jogosan gondoljuk, hogy ez a demonstráción megjelent kb 5000 ember közös véleménye.

AZ ITÉLKEZÉST MINDENKNEK BIRNIA  KELL. NEKED IS.  MINDNYÁJUNK TETTEIT, GONDOLATAIT, INTÉZKEDÉSÉT MEGMÉRIK VALAKIK, VALAHOL, VALAMIKOR.   Akár akarjuk, akár  nem.  Aztán lesz aki könnyünek találtatik,  és lesz aki nehéznek találtatik. 

Rozalinda

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 10:25 am

" Annak ellenére ,hogy tudom a köztisztviselőkről nagy átlagban senkinek nincs jó véleménye."

Biztos vagy benne, hogy a tükör, az ami torzít? 

Pl. egyetlen jól képzett, kiemelt fizetésért küzdő APEH köztisztviselő sem képes megmondani nekünk azt, hogy pl. egy háziorvosnak mennyi a piaci bére, De azt már most tudják, hogy 3 év múlva meg fognak büntetni, ha én - aki másodikán nem mehetek  a bankautomatához felvenni a garantált béremet - a mai napon nem fogom pontosan eltalálni...

Érdekes módon arról tegnap egy apeh- vagy vpop alkalmazott nem beszélt, hogy mégha  kevesebb bért is kaptak tavaly, de legalább megkapták... Tegnap csináltam egy SZJAbevallást egy volt Zalabaromfis dolgozónak. 1,6 millióval adós még neki a felszámoló 2008-ról!!! ) , csak a bérgaranciaalapból kapott meg 925 eFt-ot(mert többet nem kaphat.)... Az ő reáljövedelme mennyiben változott a köztisztviselőkhöz képest?

szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: » pén. márc. 05, 2010 10:34 am

Erre nem tudok válaszolni, nem vagyok APEH-os.

Az alapilletmény nálunk sem változott.

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 10:51 am

Nem tudok és nem akarok a köztisztviselők béréhez hozzászólni, de.....azért engedjék meg nekem, hogy "ország-világ" előtt kijelentsem, ha az egész ország munkavállalóinak kötelező meghúzni a gatyamadzagot, és az teljesen mindegy, hogy 50 eFt-ot, vagy 250 eFt-ot visz haza, akkor azok az emberek, akik az általunk megkeresett, tisztességtelen módon megadóztatott bérekből élnek, is húzzák meg, és ne követeljenek a béreken kívül semmit. Ne legyen mozgóbér, jutalom, prémium, ha nem telik rá. Mert miből is kapnák meg, ha a közszférán kívüli emberek elvesztik az állásukat, vagy egyszerűen azt mondják, hogy elég volt a kizsákmányolásból, nem a jobbágyság világába élünk már.
Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 10:53 am

Szívesen lennék jobbágy.... a tized meg a kilenced az csak 20 % közteher volt....
szedlacsek

ElőzőKövetkező

Vissza: Ellenőrzés