Kedves Rozalinda!
Egyetértek azzal, amit írtál. Egy kicsit átmentünk politikába és történelmi kérdéseken filozófizáltunk. Kikapcsolódásnak jó volt. Üdvözlettel: Ilona
Kedves Rozalinda!
Egyetértek azzal, amit írtál. Egy kicsit átmentünk politikába és történelmi kérdéseken filozófizáltunk. Kikapcsolódásnak jó volt. Üdvözlettel: Ilona
Egy kis római jogot kellene olvastatni illetékesekkel!:)
A Római Birodalomban sem volt mindenki egyenlő! Sőt! Igaz, a palatábla mindent kibírt, az elméleti jogot, mint irányvonalat, ma is használják.
Én a magyar ítélkezések miatt jobbnak tartom az angolszász jogot. Ha ott valamiben döntöttek, akkor a következő perben is úgy kell dönteni és nem lenne ez "az én házam, én váram" itélkezési gyakorlat. Ráadásul, még könnyebben el lehetne dönteni, hogy valaki megindítson-e egy pert, hiszen ha már volt benne ítélet, amit minden bírónak alkalmaznia kell.
Senki nem kommentálja a tegnapi APEH-VPOP tüntetést, közfelkiáltással elfogadott petíciót????
Mi ez a negativ hozzáállás. A peticióért kiment a minisztériumi tisztviselő - láttuk a tv-ben. Mi meg irogattunk, mert sérelmeink vannak, még csak nem is válaszoltak sehonnan sem, hogy foglalkozik valaki az üggyel. Miféle faramuci demokrácia ez????
A demonstráción felolvastak két levelet is. Az egyik egy adóhatósági dolgozóé volt, aki ismertette: 42 évesen, középfokú végzettséggel, 18 év köztisztviselői munka után, az adójóváírás nélkül nettó 77.600 forintot visz haza, ami már súrolja a megaláztatás határát. A számlákat még éppen ki tudják fizetni, de gyermekük felsőfokú tanulmányaihoz már szülői segítséget kellett kérniük.
Azért itt valami nekem nem kerek:
1. ) 18 év alatt nem bírt elvégezni levelezőn egy PSZF-et?
2. ) Középfokú végzettséggel nem lehet köztisztviselő.
3.) Milyen egyéb jövedelme van, hogy az adójóváírást nem tudja igénybe venni?
A két adóigazgatási szerv eredményeinek részletes ismertesét hangos tetszéssel, tapssal fogadták a résztvevők. A demonstráció moderátora hangsúlyozta: a két adóigazgatási szerv dolgozói nem csupán magukért dolgoznak; minden kieső adóforint kevesebb közszolgáltatást, azaz kevesebb nyugdíjat, kevesebb egészségügyi intézményt és benne kevesebb egészségügyi ellátást, kevesebb iskola és egyéb oktatási intézmény fenntartását, valamint az önkormányzatok területén kevesebb ellátást jelent.
És a BKV-nál, MÁV-nál, meg még 1000 helyen ellopott közpénzeket miért nem teszik szóvá? Vagy azt, hogy a MALÉV hogyan halmozhatott fel 20 milliárd feletti adótartozást????
De lehet köztisztviselő , középfokú végzettséggel.. Nálunk a számvitelen NEM fogadják el a diplomát, és a mérlegképesért sem adnak plussz pénzt. ( Ha vki megszerez egy diplomát átteszik egy másik osztályra). Kb 11 ledolgozott évvel, főelőadóként, 98000,- bruttót lehet kapni. És plusszban mekkora egy leányálom az életük "segélyeseknek " .. Persze nem lehet sírni megszavazták a 97000,-Ft-os keresetkieget két részletben. Hurrá!
Tisztelt Köztisztviselő!
Önnek sem kell a megaláztatást türnie tovább. Nem kötelező egyik hivatalban sem dolgoznia, sem a VPOP-nál, sem az APEH-ban. Önnek is lehetősége van, hogy rendes és megaláztatástól mentes állása legyen mondjuk egy gazdasági társaságnál, esetleg megpróbálhatja a vállalkozók gyöngyéletét. Mert hej élet be gyöngy élet, ez aztán élet, eszik iszik a sátorban semmire sincs gondja - mint a jó lovas katonának a toborzóból.
Mivel négyszemközt vagyunk elárulok valami magamról: én is jelentkeztem a megyei adóhivatal személyzetisnél 1995-ben, munkát kerestem, amikor a helyi ÁFÉSZ Igazgatóság ugy döntött, hogy a nehéz anyagi helyzetre, a forgalomcsökkenésre való tekintettel a létszám leépitést, átszervezést az én elbocsátásommal oldja meg. Ekkor jelentkeztem adóhivatali tisztviselőnek: két diplomám van (jeles minősitéssel) és akkor 20 év számvitelben eltöltött szakmai gyakorlatom volt.
Nos, mint a mellékelt ábra mutatja nem vettek fel, nem voltam alkalmas. Sohasem tudtam meg miért nem voltam alkalmas nekik.
De minden rosszban van valami jó: most és az elmult időszakban semmilyen megalázó bért nem kellett elszemvednem.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég