Adófórum

Adózási és számviteli információk

tev.szünet ipa?

Egyéni vállalkozók

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók

EV(főállású ) tevékenységét 02.19-től szünetelteti, akkor le kell neki adni 02.18-i záró nappal a 1001,1058,1008 ,10T1041-et.

1044-et, 10HIPA-t is le kell adni ????? illetve ha kihagytam még valamit segítenétek ?

Vic 

nagyeva1980

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. feb. 24, 2010 8:40 pm

Szia! Valamelyik fórumon olvastam hogy le kell adni az IPÁ-t is, de még ezt én se adtam le. Viszont a 1001-es-t nem tudom kitölteni, mert nem fogadja el törtidőre. A soronkívüli benyujtás okaként pedig nincs szüneteltetési kód.  Te hogy oldottad meg? Üdv. Ani
adotanacs

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. feb. 24, 2010 8:58 pm

Szia!

Ma beszéltem telefonon az APEH ügyintézőjével és a szünetelés kódjának elfogadják atz "S"-t. Én is ezzel adtam be mindegyiket és jó. Csak náluk van gond, mert még mindig nem tudják feldolgozni. Én januárban küldtem be az összes soronkívüli bevallást "S" bevallás tipussal.

Üdv. Olga

gyorkosolga

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » szer. feb. 24, 2010 9:50 pm

igen, én is S-el küldtem be nekik, aztán csináljanak vele amit akarnak, már nem is érdekel , megmondom őszintén, mert nagyon elegem van belőlük, hogy soha semmi konkrétat nem tudnak mondani és próbálom én is itt a fórumon össze szedni , hogy mit is kell leadni( mert arról ugyan minek tájékoztatnának minket ???!!), és amikor összeszedem akkor még fejtsek nekik este 11-kor kódokat ( ami az egyik bevalláson S, a másikon nem feltétlenül) asszem felveszem a tevékenységeim közé : kódfejtő -gondolatolvasó-jövőbe látó-mindent tudó-törvénybarát -apeh imádó reg.mérl.könyvelő ( csak nehogy a zárt osztályon kössek ki :)))))

Vic

nagyeva1980

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. feb. 25, 2010 9:43 am

Tájékoztatom a tisztelt vállalkozót, hogy jövőbelátó tevékenység kristály jósgömb beszerzése nélkül nem folytatható. Felhívásomtól számított 8 napon belül kérem igazolni a kristálygömb beszerzését - lehetőség közjegyző hitelesítéssel és az ügy fontosságára való tekintettel legalább 5 tanúval.

A tanúknak a hiteles születési-házassági-válási anyakönyvi kivonatát, a lakcím igazolását (lakcímnyilvántartó hiteles okirata) is kérem csatolni! 

Fentiek hiányában a  kódfejtő -gondolatolvasó-jövőbe látó-mindent tudó-törvénybarát -apeh imádó reg.mérl.könyvelő tevékenységét töröljük.

Tájékoztatom, hogy fellebbezésnek helye nincs!

:-)))))))))))))))))))))) 

validitas

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. feb. 25, 2010 10:01 am

Köszönöm Olga, erre nem gondoltam, hogy az s-t kell jelölni.

Jogos a felháborodásunk, mert a kérdéseinkre adott válaszaik kb. annyit érnek, mintha valakit leállítunk az utcán a problémával.

A honlapjuk se sokkal különb: Pl. "Naprakész információk a START kártáyáról 2010.02.17.   

Olvasom, nem hittem a szememnek:"nem fizet tételes ehót  ....."

A végére van írva, hogy a 2009.dec.31-i érvényes szabályokat tartalmazza. Mindez február 17-én kelt, most is fennlévő tájékoztató.

Üdv. Ani

adotanacs

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. feb. 25, 2010 10:09 am

:)) Szja. tv. 2010-ben hatályos szövege:

11. sz. melléklet

Költségként elszámolható kiadások különösen a következők:
6. a nem megállapodás alapján befizetett saját társadalombiztosítási járulék, baleseti járulék;
nagy.andrea2

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: Nagymihály » csüt. feb. 25, 2010 5:19 pm

Ha főállású ev. szünetelteti a tevékenységét, a 10T1011-et is be kell küldeni, mert a havi 4950 Ft-ot fizetnie kell, ugyanis nem biztosított.
Nagymihály

tev.szünet ipa?

HozzászólásSzerző: hedl » szomb. feb. 27, 2010 5:01 pm

Sziasztok. Bocs hogy beleszólok de nekem is van 2 visszaadó és egy szünetelő vállalkozóm. Beadtam minden záróbevallást köztük az IPAT is. A vállalkozók nem ÉN irásos értesítést kaptak, hogy nem tudják feldolgozni a beadott  IPA bevallást. Azzal a hibajelzéssel, hogy az adózónak nincs törölendő  állandó iparűzési tevékenysége. javítsa 15 napon belül. Telefonáltam és mondták, hogy bocs ez még olyan új  kelletű dolog, hogy nem tudják feldolgozni mert az Önkormányzat nem adta át az adatokat. elkérték a telefonszámomat és majd kb. 1 héten belül hívnak addig ne csináljak semmit. Csak az a gond, hogy nem engemet értesítettek hanem a vállalkozót írásban ők hívnak engemet és én magyarázkodom, hogy nem én hibáztam hanem az Apeh nem tudja feldolgozni. Mondtam nekik, hogy kíváncsi vagyok, hogy a 1044 hogy dolgozzák fel, mert szerintem azt sem fogják tudni. De ha nem adjuk be határidőbe akkor büntetés várható. Marika
hedl

Vissza: Egyéni vállalkozók