Szia!
Igen, add be önellenőrzésként,mert:
Érdeklődésünkre az adóhatóság munkatársa elmondta, hogy a cégautóadó ellenőrzésekor bekérhetik az adózótól a tárgyieszköz-nyilvántartást, hogy a bevallottaknak megfelelően a cég valóban rendelkezik-e autóval. Az adott időszakra vonatkozóan átnézhetik a főkönyvi kartonokat, a negyedévente beküldendő 0901-es bevallást, a gépjármű forgalmi engedélyét, valamint az adó átutalását igazoló bankszámlakivonatot. Hiányosság feltárásakor a büntetés több tételből tevődik össze: a renitens vállalkozóra a megállapított adóhiányon felül késedelmi pótlékot és bírságot is kiszabhatnak.
Anica
Sziasztok!
Lehet, hogy én rosszul értem a kérdést de így szól:
Szerintetek be merjek adni most az elmúl év utolsó negyedévére egy cégautóadó bevallást?
Ha ez azt jelenti, hogy nem lett beadva (a kérdésből én arra következtetek) akkor mire is adjon be önellenőrzést? Arra amit be sem vallot??? Át kéne gondolni az adott választ még egyszer (szerintem.)
Egyébként ha volt gk. használat és a vállalkozó erről útnyilvántartást is írt, akkor pótolni kell a bevallást - természetesen felvállalva a jogkövetkezményeket.
P.Zsuzsa
Szia! mit jelent az egyéni vállalkozónál az a csomó utazási ktsg? Saját gk. használat okán elszámolt km.térítés útnyilvántartás alapján tételesen.. vagy elszámolt havi 500 km. átalányt, úgy hogy ha korábban is számolt el, akkor is átalányt alkalmazta?
Csak azért írom, mert ha például 2009.01.07.31-. között is átalányt számolt el, akkor az még cégautó adós volt, auguztustól ez az átalány elszámolás már nem cégautó adós..
ha cégautó adó fizetésére kötelezett annak alapján amit látsz, akkor igen be kell adnod a 0901-et a cégautó adó miatt a IV.n.évre. Üdv.
Sziasztok!
Igazatok van helyesbítek, nem önellenőrzés, bevallás.
Anica
500 km átalány: Július hónaptól kezdően -sztem. Pontosabban július hónapra vonatkozóan lehet először adómentesen átalányban.
Szia! A tv. mód-ban az van, hogy 2009. augusztus 01-én lép hatályba..Üdv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 55 vendég